Boomerang (Grup Musik)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Boomerang (Grup Musik)
Boomerang (Grup Musik)
Latar wuri
Lair Indonésia Surabaya, Indonésia
Jinis Musik Hard Rock
Taun aktif 1991 - sekarang
Parusahan rekaman Logiss Records (1997-2003)
Sony BMG Music Entertainment Indonésia (2004-2007)


Logiss Records (2008-sekarang)

Anggota
Roy Jeconiah
Hubert Henry Limahelu
Farid Martin
Andry Franzzy
Mantan Anggota
John Paul Ivan

BOOMERANG band ya iku grup asal kutha surabaya. BOOMERANG diresmikaké lair ing tanggal 8 Mèi taun 1994, bebarengan karo dirilisé album perdanané ya iku single hit “ Kasih “ déning Log Zhelebour.[1] kelompok musik iki duwé ciri lan aliran musik rock, kang duwèni personil kang wis owah ya iku Roy Jeconiah - vokal, Hubert Henry Limahelu - bass, Farid Martin - drum, Andry Franzzy - gitar.

Sajarah[besut | besut sumber]

Kelompok musik rock papan atas saka Surabaya iki wiwitané dudu boomerang nanging Lost Angels.[2][3] kang anggotané Hubert Henry Limahelu(bass), John Paul Ivan (gitar), Roy Jeconiah Isoka Wurangian (vokal) lan ana drummer ngadegaké band kang diwènèhi nama 'Lost Angels', saka kutha Los Angeles lan ateges Malaékat Tersesat.[2]

Ing taun 1994 dhèwèké direkrut déning perusahaan rekaman Logiss Record, lan ing sasi Maret - April taun 1994 kerjasama kaliyan Log Zhelebour ing sudio Nirwana Record, Surabaya, dhèwèké kerja nganti 18 jam ning nggal dinané kanggo ngrekam albumé kang pisanan, ing tanggal 8 Mèi taun 1994 kanca-kanca lost anggles sarujuk ngganti nama Lost Angels dadi Boomerang kang dadi judhul album perdanané kang dirilis tanggal 1 Juli taun 1994 karo single hit `Kasih`.[2]

ing pembuatan klip `Kasih` ana ing album kaping pisanan, boomerang mung tampil wong telu, kanggo ngisi kekosongan posisi drummer wektu arep tour lan konser, banjur ngrekrut Farid Martin, banjur tanggal 1 Januari 1995 Farid Martin resmi dadi anggota Boomerang, ing pertengahan 2005, JPI milih metu saka Booomerang lan mbentuk band supergrup Trio JPI karo bassis Bondan Prakoso saka Funky Kopral lan Cliff dadi drummer.[2]

kanggo ngganti JPI boomerang sempat ngrekrut gitaris ya iku Oi saka Power Metal lan Tommy gitaris asal Riau, kerana ora puas Boomerang ngrekrut salah sijiné gitaris handal Indonésia Andry Franzzy kang mantan gitaris Powerslaves ing awal taun 2006.[2]

Prestasi[besut | besut sumber]

Pengalaman kang wis dikumpulké ya iku masuk ing 10 besar Paling Apik ning Festival Rock Sa-Indonésia ke 7 versi Log Zhelebour ing taun 1993 lan berhak olig kasempatan kanggo rekaman single pisanan "No More" ing album 10 finalis Festival Rock kaping 7 Log Zhelebour.[2]

Diskografi[1][besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Biografi boomerang band dipununduh tanggal 18 Juni 2011
  2. a b c d e f profil boomerang band dipununduh tanggal 18 Juni 2011
  3. boomerang pantang menyerah dipununduh tanggal 10 Juli 2014