Bondan Prakoso

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bondan Prakoso
LairBondan Prakoso
PakaryanPenyanyi, Musikus
Taun aktif1988-saiki
BojoMargareth
Wong tuwaLili Yulianingsih (ibu)
Sisco Batara (ayah)

Bondan Prakoso ya iku putra nomer loro Lili Yulianingsih lan Sisco Batara.[1]. Dhewéke isih duwé sadulur loro.[1] Bondan miwiti karir dadi penyanyi cilik taun 80-an nganti awal taun 90-an.[1] Album kapisané sing judhulé Si Lumba-Lumba kondhang ing pasaran lan monceraké jenengé.[1] Ing taun 1999, Bondan nggawe band Funky Kopral, minangka bassis, nganti duwé 3 buah album.[1] Album kapindho ing band iki diganjar penghargaan AMI Sharp Awards ing taun 2001 kanggo kategori Group Alternatif Terbaik.[1] Ing taun 2003, Funky Kopral nggawé album katelu lan kolaborasi bareng Setiawan Djodi kanthi hits singel Tokek lan diganjar penghargaan AMI Sharp Awards ing taun 2003 kanggo kategori Kolaborasi Rock Terbaik.[1]. Bondan lair tanggal 8 Mèi 1984.[2] Saiki dhèwèké makarya bareng repper Fade 2 Black.[2] Bondan biyèn kuliah ing Universitas Indonésia, Jurusan Sastra Walanda D3.[2] Bondan wis nikah karo Margareth nalika tanggal 17 Dhésèmber 2007 lan duwé putri siji jenenge Kara.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

1.Please Dong Ahh(bebarengan karo Rio Saharja)

2.Bunga

3.Feel's Like Home

4.Hidup Berawal Dari Mimpi

5.Siapa

6.Realistic

7.It's All About Soul(Bebarengan karo Rio Saharja)

8.Stay On The Line

9.Jazzy Tringual(Bebarengan karo Rio Saharja)

10.1234

11.Cahya Cinta Sejati

1.Keroncong Protol

2.Xpresikan

3.Kau Puisi

4.Gusti Dewata Mulia Raya

5.Rock On The Beat

6.R.I.P(Rhyme In Peace)

7.Unity

8.Waktu

9.U'll Sorry

10.Rezpector

11.Last But Not Least

12.Wrong Way

13.Microphone XXX

1. Ya Sudahlah

2. Good Time

3. Tetap Semangat

4. Sang Juara

5. Bumi ke Langit

6. Not With Me

7. S.O.S

8. For All

9. Terinjak Terhempas

10. Kita Selamanya

11. Tidurlah

Pranala njaba[besut | besut sumber]

http://kdlrezpectorunity.blogspot.com

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Bondan Prakoso(dipunundhuh tanggal 22 Maret 2011)
  2. a b c d Bondan Prakoso(dipunundhuh tanggal 22 Maret 2011)