Blang Pidie, Acèh Kidul-kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Blangpidie
Kacamatan
Nagara Indonésia
PropinsiAcèh
KabupatènAcèh Kidul-kulon
Pamaréntahan
 • CamatEdi Darmawan, S.Sos., M.M.
Kapadhetan/km²

Blangpidie iku kacamatan ing Kabupatèn Acèh Kidul-kulon, Provinsi Acèh, Indonésia. Blang Pidie minangka kutha krajan Kabupatèn Acèh Kidul-kulon.

Kutha Blangpidie dumunung ing pérangan kidul pasisir kulon Acèh, lan diliwati dalan gedhé sing ngubungaké Banda Acèh - Medan, ya iku sawisé Meulaboh lan sadurungé Tapak Tuan. Akèh wong sing salah ngenali kutha dagang iki karo Pidie, amarga jenengé sing amèh padha.

Pratélan Gampong per Mukim[besut | besut sumber]

  1. Mukim Babah Lhok
    1. Gampong Alue Manggota
    2. Gampong Baharu
    3. Gampong Gudang
    4. Gampong Keude Paya
    5. Gampong Lam Kuta
  2. Mukim Guhang
    1. Gampong Aso Nanggroe
    2. Gampong Cot Jeurat
    3. Gampong Guhang
    4. Gampong Iku Lhung
    5. Gampong Kuta Makmur
    6. Gampong Ladang Neubok
    7. Gampong Lhueng Asan
    8. Gampong Lhung Tarok
    9. Gampong Padang Geulumpang
    10. Gampong Seunaloh
  3. Mukim Kuta Batee
    1. Gampong Keude Siblah
    2. Gampong Kuta Bahagia
    3. Gampong Kuta Tuha
    4. Gampong Meudang Ara
    5. Gampong Pasar Blang Pidie
  4. Mukim Kuta Jeumpa
    1. Gampong Alue Rambut
    2. Gampong Alue Sungai Pinang
    3. Gampong Cot Mane
    4. Gampong Baru
    5. Gampong Kuta Jeumpa
  5. Mukim Kuta Tinggi
    1. Gampong Geulumpang Payong
    2. Gampong Kuta Tinggi
    3. Gampong Mata Ie
    4. Gampong Panton Raya

Rujukan[besut | besut sumber]