Basa Viètnam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Viètnam
Tiếng Việt
Pangucapan tiə̯ŋ˧˥vḭə̯t˨˩ (Utara)
tiə̯ŋ˧˥jiə̯k˨˩˨ (Selatan)
Asal Viètnam Vietnam
Tlatah Asia Kidul-Wétan
Panyatur asli
70-73 yuta panutur ibu (klebu 3 yuta ing sebrang laut)
total 80+ yuta (tanpa surya)
Austro-Asiatik
Varian Vietnam saka alfabet Latin
Status resmi
Basa resmi ing
Vietnam
Sandi basa
ISO 639-1 vi
ISO 639-2 vie
ISO 639-3 vie
TiengViet.PNG

Komunitas panutur basa Vietnam utama

Basa Viètnam (tiếng Việt, uga tiếng Việt Nam atawa Việt ngữ), iku basa resmi Vietnam (Việt Nam).

Basa Viètnam iku basa ibu suku Viètnam (87% saka kabèh pedunung Vietnam) lan luwih saka 2 yuta émigran Viètnam (akèh sing ing Amérika Sarékat). Saliyané iku, basa iki uga arupa basa angka loro kanggo ètnis minoritas ing Viètnam.

Senajan ngandhut akèh tembung-tembung serepan saka basa Tionghoa lan asliné ditulis jroning aksara Tionghoa, para ahli basa nganggep basa Vietnam minangka basa Austroasiatik.

Viètnam saiki migunakaké aksara Latin jroning tulisan.

Pirsani uga[besut | besut sumber]

  • Chu nom - aksara biyèn basa Viètnam

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Viètnam&oldid=950732"