Basa Viètnam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Viètnam
Tiếng Việt
Pronunciation tiə̯ŋ˧˥vḭə̯t˨˩ (Utara)
tiə̯ŋ˧˥jiə̯k˨˩˨ (Selatan)
Dituturaké ing Viètnam Vietnam
Wilayah Asia Kidul-Wétan
Gunggung panutur 70-73 yuta panutur ibu (kalebu 3 yuta ing sebrang laut)
total 80+ yuta
Ranking 13–17 (panutur ibu); mèh padha karo basa Koréa, Telugu, Marathi lan Tamil
Rumpun basa Cithakan:Infobox Language/genetic2
Sistem tulisan Varian Vietnam saka alfabet Latin
Status resmi
Basa resmi ing Vietnam
Regulated by No official regulation
Kodhe basa
ISO 639-1 vi
ISO 639-2 vie
ISO 639-3 vie
TiengViet.PNG
Komunitas panutur basa Vietnam utama



Cithakan:Infobox Language/IPA notice

Basa Viètnam (tiếng Việt, uga tiếng Việt Nam atawa Việt ngữ), iku basa resmi Vietnam (Việt Nam).

Basa Viètnam iku basa ibu suku Viètnam (87% saka kabèh sing ndunungi Vietnam) lan punjul 2 yuta émigran Viètnam (akèh sing ing Amérika Sarékat). Saliyané iku, basa iki uga wujud basa angka loro kanggo ètnis minoritas ing Viètnam.

Sanajan ngandhut akèh tembung-tembung serepan saka basa Tionghoa lan asliné ditulis sajeroning aksara Tionghoa, para ahli basa nganggep basa Vietnam minangka basa Austroasiatik.

Viètnam saiki migunakaké aksara Latin sajeroning tulisan.

Pirsani uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]