Basa Viètnam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cithakan:Infobox Language/IPA notice
Viètnam
Tiếng Việt
Pronunciation tiə̯ŋ˧˥vḭə̯t˨˩ (Utara)
tiə̯ŋ˧˥jiə̯k˨˩˨ (Selatan)
Dituturaké ing Viètnam Vietnam
Wilayah Asia Kidul-Wétan
Gunggung panutur 70-73 yuta panutur ibu (kalebu 3 yuta ing sebrang laut)
total 80+ yuta
Ranking 13–17 (panutur ibu); mèh padha karo basa Koréa, Telugu, Marathi lan Tamil
Rumpun basa Cithakan:Infobox Language/genetic2
Sistem tulisan Varian Vietnam saka alfabet Latin
Status resmi
Basa resmi ing Vietnam
Regulated by No official regulation
Kodhe basa
ISO 639-1 vi
ISO 639-2 vie
ISO 639-3 vie
TiengViet.PNG
Komunitas panutur basa Vietnam utama

Basa Viètnam (tiếng Việt, uga tiếng Việt Nam atawa Việt ngữ), iku basa resmi Vietnam (Việt Nam).

Basa Viètnam iku basa ibu suku Viètnam (87% saka kabèh sing ndunungi Vietnam) lan punjul 2 yuta émigran Viètnam (akèh sing ing Amérika Sarékat). Saliyané iku, basa iki uga wujud basa angka loro kanggo ètnis minoritas ing Viètnam.

Sanajan ngandhut akèh tembung-tembung serepan saka basa Tionghoa lan asliné ditulis sajeroning aksara Tionghoa, para ahli basa nganggep basa Vietnam minangka basa Austroasiatik.

Viètnam saiki migunakaké aksara Latin sajeroning tulisan.

Pirsani uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]