Menyang kontèn

Barley endhog

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Goreng lan nggodhog Tarhonya dadi lawuh

Gandum utawa endhog endhog, diarani tarhonya ing basa Honggari [1] utawa tarhoňa ing Slowak, minangka pasta adhedhasar endhog,[2] asring ditemokake ing Honggari lan Eropa Tengah .

Bisa uga asale saka pengaruh kekaisaran Ottoman lan masakan Turki lan istilah kasebut bisa uga asale saka tarhana utawa asale Persia, padha karo tarkhane Persia.[butuh sitiran] Moniker "barley" asale saka mirip cethane karo gandum mutiara sing dimasak . Amarga ukuran serep sing cukup gedhe, mula-mula dianggep minangka jinis pangsit cilik.

Tarhonya wis katon ing buku masak Honggari sing ditulis kanthi tangan abad kaping-16. Iki minangka produk sederhana sing digawe saka banyu, glepung gandum, lan endhog utuh, sing dibentuk dadi "biji-bijian" ukuran gandum kanthi tangan, utawa kanthi nglereni utawa parut, sing katon padha karo couscous gedhe.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. June Meyers Authentic Hungarian Heirloom Recipes Cookbook
  2. Petusevsky, Steve (21 September 2000). "Egg Barley Is Not Barley, Or Even A Grain". Sun Sentinel. Diarsip saka sing asli ing 13 July 2015. Dibukak ing 24 June 2015.