Tarhana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tarhana
Two kinds of tarhana.JPG
Two kinds of tarhana: tarhana with yoghurt (left) and wholemeal wheat tarhana from Crete (right)
JinisSoup
Woworan pokokGrain, yoghurt or fermented milk
Buku masakan: Tarhana  Médhia: Tarhana

Tarhana minangka bahan panganan garing, adhedhasar campuran fermentasi gandum lan yoghurt utawa susu fermentasi, sing ditemokake ing masakan Eropa Tenggara lan Timur Tengah. Tarhana garing duwe tekstur remuk sing kasar, ora rata, lan umume digawe sop sing kenthel nganggo banyu, kaldhu, utawa susu. Amarga asem lan sithik lembab, protein susu tetep suwe. Tarhana mirip banget karo sawetara jinis kashk .

Tarkhana Armenia digawe saka matzoon lan endhog dicampur karo tepung gandum lan pati sing padha. Sakiris adonan cilik disiapake lan dikeringake banjur disimpen ing wadhah kaca lan umume digunakake ing sop, larut ing cuweran panas. [1] Trahanas Yunani ngemot mung gandum retak utawa pasta kaya couscous lan susu fermentasi. Tarhana Turki kalebu gandum retak (utawa glepung), yoghurt, lan sayuran, difermentasi banjur dikeringake. Ing Siprus, iki dianggep minangka spesialisasi nasional, lan asring disajikake karo keju halloumi . Ing Albania disiapake karo gandum, yoghurt lan butter, lan disedhiyakake karo lenga zaitun panas lan keju feta .

  1. "Tarkhana" (ing basa Russian). Great Encyclopedia of Culinary Arts. Dibukak ing 6 March 2015.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)