Kashk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kashk (Qurut)
Jameed.JPG
Balls of jameed sold at the soukh in Jerusalem
Jeneng liyanéQurut, Qurt, Aarul, chortan, dried yoghurt, jameed, shilanch, kishk, qurut, qqet
JinisGruel, cheese
Tlatah utawa prajaBashkortostan, Caucasus, Central Asia, Kurdistan, Middle East (Levant and Arabian Peninsula), Tatarstan, Tibet
Woworan pokokYoghurt, salt
Katerangan liyané%21.60- 39.31 water, % 4.5-23.5 fat, %31.22-50.68 protein ve %2.84-13.19 salt[1]
Buku masakan: Kashk (Qurut)  Médhia: Kashk (Qurut)

Kashk ( Pèrsi: کشک‎‎ ) yaiku maneka produk susu sing digunakake ing masakan wong-wong Iran, Turki, Mongolia, Asia Tengah, Transcaucasian lan wong-wong Lewi . Kashk digawe saka yogurt lemes (khusus, qatiq sing wis diolah ) utawa susu asam sing wis dicelupke kanthi dibentuk lan garing. Bisa digawe kanthi macem-macem bentuk, kalebu bal sing digulung, diiris irisan, lan dibentuk dadi potongan.

Ana telung jinis produk panganan utama kanthi jeneng iki: panganan adhedhasar produk susu curdled kayata yogurt utawa keju ; panganan adhedhasar gandum duduh kaldu, roti, utawa glepung; lan panganan sing adhedhasar sereal sing digabung karo susu curdled.

  1. Z. Tarakçı, M. Dervişoğlu, H. Temiz, O. Aydemir, F. Yazıcı. Review on Kes Cheese. GIDA (2010) 35 (4) 283-288