Bapak pucung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bapak pucung
Red-Cotton bug.jpg
Firebug Pyrrhocoris apterus
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Ordho: Hemiptera
Subordho: Heteroptera
Infraordho: Pentatomomorpha
Superfamili: Pyrrhocoroidea
Famili: Pyrrhocoridae
Spésies: D. cingulatus
Jeneng binomial
Dysdercus cingulatus
(Fabricius)

many including:
Dysdercus
Pyrrhocoris
Scantius

Bapak pucung sijining kéwan jinis srangga kang akèh tinemu ing karang padésan. Kéwan iki biasa tinemu ana ing wit randhu amarga kéwan iki pancèn dadi ama mirunggan kapuk randhu amarga mangani woh randhu.

Tembang macapat pocung asring diwiwiti kanthi tembung bapak pucung....

Bapak pucung lagi kawin

Jeneng liya[besut | besut sumber]