Bank Agris

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
PT Bank Agris
Jasa keuangan
DiyasaJakarta, Indonésia (1973)
Kantor gedhéIndonésia Jakarta, Indonésia
Wong kunci
Sia Leng Ho
Présidhèn Direktur
Sana jaringanbankagris.co.id
bankagris.com

Bank Agris ya iku Perusahaan Perbankan kang madeg wiwit 1973, lan pusat kantore ana ing Jakarta.Bank iki duwé status Bank Devisa.

Profil Perusahaan[besut | besut sumber]

Bank Agris, mapan ingJakarta, diadegaké taun 1973, lan wiwitane duwé jeneng PT Finconesia minangka lembaga keuangan dudu bank (LKBB). Nalika iku para penyekel sahame ya iku: (i). Bank Nagara Indonésia 1946; (ii). The Nomura Securities Co Ltd (iii). Barclays Bank International Limited; (iv). Manufacturers Hanover International Finance Corporation (v). The Mitsui Bank Ltd; (vi) Banque Francaise Du Commerce Exterieur dan (vii). Commerzbank Aktiengesellschaft.

ꦼIng taun 1993, PT Finconesia kang wiwitan ijin usahane minangka lembaga keuangan dudu bank, disarujuki lan owah dadi Bank Umum kanthi aran PT Bank Finconesia dhedhasar Surat Dudutan saka Mantri Keuangan Républik Indonésia kanthi Nomor 442/KMK.017/1993 tanggal 9 Maret 1993. Ing tanggal 11 September 1993, PT. Bank Finconesia ditunjuk minangka Bank Devisa Persepsi, adhedhasae surat putusan saka Departemen Keuangan Républik Indonésia Kantor Wewengkon VI Direktorat Jenderal Anggaran Jakarta kanthi surate Nomor: S-1094/WA.06/BD.0502/1993 tanggal 11 September 1993.

Ing wiwitan taun 2007, PT Dian Intan Perkasa, perusahaan kang gegayutan karo Charoen Pokphand Group ing Indonésia, duwé rencana ngambakake usahane ing babagan keuangan lan ing tanggal 1 Agustus 2007 wis ngrealisasikake rencana mau kanthi nuku saham PT Bank Finconesia kang nalika iku diduwèni déning Commerzbank Aktiengesellschaft sagunggung 51 % lan PT Bank Nagara Indonésia (Persero) Tbk sagunggung 48,51 %, saéngga kepemilikan total PT Dian Intan Perkasa sagunggung 99.51 %.

Déné kepemilikan PT Pertiwi Indonésia (PI) sagunggung 0,49% ing PT Bank Agris diwiwiti ing tanggal 16 Fèbruari 2011, kepemilikan mau asalé saka tuku saham kang diduwèni déning JP Morgan International Inc-New York ing PT. Bank Agris. Sabanjure kepemilikan iki dialihake marang Bapak Benjamin Jiaravanon tanggal 4 April 2012.

Komisaris lan Direksi[besut | besut sumber]

  • Komisaris Utama: Paulus Nurwadono
  • Komisaris Independen: Amin Handaya
  • Komisaris Independen: Irwi Indiastuti Tjahjani
  • Direktur Utama: Sia Leng Ho
  • Wakil Direktur Utama: Bang Nathan Christian
  • Direktur Kepatuhan: Ardian Hak
  • Direktur: Agus Tjandra Gunawan
  • Direktur: MC Vera Afianti

Produk lan Layanan[besut | besut sumber]

  • Giro Agris
  • Deposito Agris
  • Tabungan Agris
  • Tabungan Agris +
  • Kredit Investasi pembiayaan / pembelian barang modal
  • Kredit Rekening Koran (Overdraft Loan)
  • Kredit Atas Permintaan / Berulang (Demand / Revolving Loan)
  • Kredit Tetap (Fixed Loan)
  • Kredit Pemilikan Rumah (KPR)
  • Kredit Multi Guna
  • Letter of Credit
  • Import Bills
  • Letter of Credit Advising (Export)
  • Export Bills
  • Bank Garansi
  • Remittance (USD, SGD, EURO)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Cithakan:Bank di Indonésia


Cithakan:Perbankan-stub