Bal-balan ndèk Inggris

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wembley, stadhion nasional Inggris

Ndèk Inggris, bal-balan dadi olah raga nasional sing akèh disenengi. Aturan-aturan dolanané sing modhèren iku sepisanan onok lekas taun 1863 lan ngekèki pangaribawa gedhé kanggo kemajuané aturan dolanan sing saiki. Punjol teka 40.000 klub bal-balan onok ndhik Inggris, mangkané Inggris dadi nagara sing duwé klub paling akèh uga sing paling akèh mélok tetandhingan.

Inggris dianggep dadi nggon lairé bal-balan. Anggepan iki teka bukti sajarah onoké klub bal-balan paling tuwèk ndhik donya (Sheffield FC), Badan Nasional sing ngatur bal-balan paling tuwèk ndhik donya (The Football Association), tim nasional sing kepisan, tetandhingan sistem palastra nasional paling tuwèk (Bèker FA), karo liga nasional paling tuwèk (The Football League). Saiki liga enggon-enggonan Inggris, Liga Primer, dadi salah siji liga olah raga paling moncèr karo paling sugèh ndhik donya [1], lan dadi omah kanggo akèh klub sing kawentar ndhik babagan bal-balan. Mulai taun 2016 iki, tetandhingané bakalan seru amarga onok enem manager hebat ndhik Liga Primer ya iku, Pep Guardiola manageré Manchester City, Antonio Conte nukangi Chelsea, Jürgen Klopp ndhik Liverpool, José Mourinho nukangi Manchester United, lan Claudio Ranieri sing nggowo Leicester dadi klub sing nggak kekiro, isih onok manèh Arsène Wenger ndhik Arsenal.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. David Anderson (14 February 2008). "English Premier League is the richest in the world". Mirror Football. Dijupuk 7 August 2012. 
  2. Ivan Hadyan (6 August 2016). "Peta Pertarungan 6 Manajer Liga Inggris". Panditfootball. Dijupuk 9 August 2016.