Bánh bao

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bánh bao
Banhbao.jpg
A Banh bao cut in half, displaying its contents.
Panggonan asalVietnam
Tlatah utawa prajaSoutheast Asia
Woworan pokokGround pork or chicken, Chinese sausage, portion of a hard-boiled egg, onions, mushrooms
  Médhia: Bánh bao

Bánh bao (secara harfiah "cake bun") minangka salah sawijining jinis olahan arupa bun Vietnam adhedhasar da bao Kanton (大 包, secara harfiah "bun big") sing digawa menyang Vietnam dening para imigran Kanton. Iki minangka roti berbentuk bal sing ngemot daging babi utawa daging pitik, bawang, endhog, jamur lan sayuran, ing masakan Vietnam . Asring nganggo sosis Tionghoa lan bagean endhog sing wis umob ing jero. Bánh bao umume luwih gedhe tinimbang baozi, lan diisi karo isine gurih, sing paling umum yaiku daging babi lan endhog puyuh. Versi vegetarian bánh bao uga ana. [1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Bánh bao | Traditional Snack From Vietnam | TasteAtlas". www.tasteatlas.com. Dibukak ing 2020-05-11.