Avgolemono

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Avgolemono
Avgolemono soup.jpg
JinisSauce and soup
Woworan pokokEggs, lemon juice, broth
Buku masakan: Avgolemono  Médhia: Avgolemono

Avgolemono, avgolémono ( Yunani: αυγολέμονο utawa αβγολέμονο ) [1] utawa sauce endhog-linglang, iku salah siji suku sauces lan soups digawe karo endhog yolk lan linglang jus duduh kaldu, digawe panas nganti padha thicken. Kasedhiya ing masakan Yunani, Turki, Arab, Yahudi Sephardik, Balkan, lan Italia .

Ing masakan Yahudi Sephardic, diarani agristada utawa salsa blanco, lan ing masakan Italia, bagna brusca, brodettato, utawa brodo brusco . [2] Ing basa Arab, diarani tarbiya utawa beida bi-lemoune 'endhog nganggo jeruk nipis '; lan ing terbiye Turki . Uga digunakake ing masakan Balkan .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Babiniotis, Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας
  2. Gil Marks, The Encyclopedia of Jewish Food, 2010, ISBN 0-470-39130-8, p. 5