Kadhaton Potala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Astana Potala)
Kedhaton Potala ingkang megah
Kedhaton Potala

Kadhaton Potala punika satunggaling kedhaton ingkang mapan wonten ing kutha Lhasa, Tibet. mliginipun wonten ing Bukit Merah. Kedhaton Potala punika dalemipun Dalai Lama lan dados papan kagiyatan agama ugi pulitik. Kedhaton punika kabangun nalika abad kaping 7, lajeng dipunyasa malih ing abad kaping 17 déning Dalai Lama kaping 5 [1].

Bangunan KedhatonPotala punika tingkat 13 kanthi dhuwur dumugi 110 mèter. Kedhaton kanthi wiyar 400 x 350 mèter punika kagungan langkung saking 10.0000 papan kanggé memuja, 1.000 kamar, lan 200.000 patung [1]. Wonten ing nginggiling yasan wonten penangkal petir ingkang kadamel saking emas. Ugi wonten pagoda ingkang kalapisan emas kanthi bobot 3.724 kilogram kanthi tahta intan, mutiara, zamrud, watu akik,, lan watu giok. Kedhaton punika asring sanget kénging petir lan lindhu ananging dumugi sapunika taksih jumeneng kanthi katon megah.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b [1], 9 pura terindah di donya (dipun-akses tanggal 22 November 2012).