Ashdod

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ashdod

Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 389: A hemisphere was provided for longitude without degrees also being provided.

Dhistrik
Pamaréntahan Dhaptar kutha (from 1968)
Basa Ibrani אַשְׁדּוֹד
Basa Arab أشدود
Populasi Cithakan:Israel populations (Cithakan:Israel populations)
Jembar 47,242 dunams (47.242 km2; 18.240 sq mi)
Walikota Yehiel Lasri
Madeg 1700 BCE (Canaanite settlement)
1300 BCE (Philistine rule)
147 BCE (Hasmonean rule)
7th century CE (Muslim city)
1956 (Israeli city)
Website www.ashdod.muni.il
Ashdod saking nginggil

Ashdod utawa Asdod (basa Ibrani: אַשְׁדּוֹד) inggih punika kitha wonten ing Israèl. Kitha punika dunungipun wonten ing sisih kidul Tel Aviv, pasisir Segantun Tengah. Ashdod gadhah watawis 192.000 sing ndunungi tuwuh ngrembaka.

Ékonomi[besut | besut sumber]

Ashdod modhèren madeg ing watawis warsa 1955-57; nanging sasampunipun warsa 1948 sampun dados pusat imigran saha perpindahan. Ashdod sapunika minangka kitha indhustri modhèren lan sibuk dados plabuhan seganten ingkang paling ageng lan paling wigatos ing Israèl. Amargi pambangunan kerajinan tangan ageng, pinten-pinten pabrik saha pambuka plabuhan wonten warsa 1965 andamel indhustrinipun langkung kiyat. Wonten Ashdod ugi wonten pabrik elektronik, indhustri lisah saha tèkstil kaliyan indhustri awrat sanèsipun. Kitha punika gadhah pasisir ingkang saé, kanthi dalan setapak saha restoran.

Sajarah[besut | besut sumber]

Tel Ashdod wonten sisih kidul-wétan kitha punika saha gadhah arti historis ingkang wigatos, ingkang saged dipunlacak dados salah satunggaling saking gangsal kitha utama Filistin kuna. Ashdod ugi dados seksi paprangan ing jaman Perjanjian Baru. Wonten Perang Arab-Israèl 1948, Angkatan Dharat Mesir nelukaken Ashdod tanggal 29 Mèi 1948, lajeng mundur tanggal 28 Oktober 1948 kanthi nilaralaken para pengungsi Palestina.