Aquanus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aquanus

Aquanus
Aquanus dilukis olèh Jink padha taun 2005.

Penerbit Penerbit Kentjana Agung
Muncul
pisanan
1968
Pancipta Widodo Noor Slamet‎
Watak
Watak samaranDhanus
SpesiesManusia
Kanca perjuanganGodam (komik)
Gundala (komik)
Maza
Tira
Merpati
Boga
Kalong
Jin Kartubi
Sembrani
Pangeran Mlaar
Kaprigelan
  • Bernapas dalam air
  • Perenang ulung
  • Sabuk canggih yang bisa memancarkan sinar penghancur yang ingaran sebagai sinar kluwung

Aquanus inggih punika tokoh komik ciptaan Wid NS. ingkang tukul ingkang kawiwitan ingkang irah-irahanipun Aquanus di Planit Vibhy ing taun 1968. Genre komik inggih punika Fantasi. cètha prabawa komik superhero Amérika ing desain karakter utawi jinis kekuatanipun, manawi alur cariyoasipun gayanipun Indonésia. panggènan cariyos asring dipungambaraken ing kutha Yogyakarta.

Asal-usul[besut | besut sumber]

ing wanci kèdadosan pènyèrangan bangsa Burbur ing planit Zyba, putra angkat ratu Sving ingkang taksih bayi dipunlarikèn kaliyan sawijining roket ing jawi akasa. Roket mau tiba ing lautan ing planit bumi. Kulawarga pemburu paus mlihara anank ingkang namanipun Dhanus punika. Bangsa Zyba inggih punika bangsa ingkang mbètah urip ing darat lan ing toya, pramila Dhanus saged kaliyan gampil dolanan ing dhasar lautan.ing wanci nyèlèm ing dhasar laut tiyang ingkang ngaku asalipun saking Zyba nulung saking serangan gurita raksasa. Tiyang punika tewas dipuntembak ing penyelam. sadèrèngipun piyambakipun maringi sabuk sinar kluwung déning Dhanus. Sabuk punika dados senjata andalan Aquanus. Namanipun Aquanus inggih punika sakinh Aqua ingkang tegesipun toya lan Nus saking Dhanus.

Balik ing Zyba[besut | besut sumber]

ing wanci nginjak yuswa diwasa Dhanus gadhah ancas mbantu tiyang ing planit Zyba boten mangertos manawi piyambakipun inggih punikabangsa Burbur ingkang ngerebut tanah kelahiranipun saking bangsa Zyba. Tiyang-tiyang Quantra saking planit Vibhy ingkang seteru kaliyan bangsa Burbur menarik pesawat Aquanus ing Vibhy. ing ngriku Aquanus kepanggih kaliyan Ratu Zerhami keturunan asli ratu Sving ingkang dipunlahiraken ing planit suaka Quantra. Permaisuri ratu Sving punika sampun dipunselamataken bangsa Quantra ing wanci penyerbuan Burbur ke Vibhy. Aquanus ingkang nyadari punapa piyambakipun punika ingkang sajatosipun nglampahi penyusupan lan mbantu ngalahaken bangsa Burbur.

Teluk Berhala[besut | besut sumber]

ing jagoan kados ta Godam, Gundala, lan sanèsipun asring ngadaaken pemanggihan ing markas rahasia Aquanus ingkang panggènipun ing Teluk Berhala. Peralatan canggih lan kapal selam Aquanus dipunpanggenaken ing markas ngandap toya mau.

Gambar:Aquanus2.jpg
Aquanus menjelajahi dhasar lautan dalam Mata Sinar-X, gambar olèh Wid NS.

Aquanus palsu[besut | besut sumber]

ing wanci ngadapi Bocah Atlantis, Aquanus naté dipunlumpuhaken lan dipun-gantos déning tiyang agen Atlantis ingkang namanipun Vedhus. Vedhus hancur lumer sami kaliyan lumernya Bocah Atlantis ngadapi cermin ajaib ingkang dipunhadapaken Godam.

Patriot[besut | besut sumber]

Cithakan:Uga delengen ing taun 1996 Godam, Gundala, Aquanus lan Maza muncul ing serial komik Patriot.

Aquanus: Bawana Ke Tujuh[besut | besut sumber]

Gambar:Aquanus Bawana Ke Tujuh.jpg
Aquanus dengan kostum barunya dalam Aquanus: Bawana Ke Tujuh, tampak tim Gibai-in, Rahkian Jah dan Perompak Merah di latar belakang, gambar olèh Arief Hargono, warna olèh Berny Julianto, 2008.

ing taun 2008 sampun dipunrilis komik énggal Aquanus ingkang irah-irahanipun Bawana Ke Tujuh. Komik punika dipunterbitaken déning Metha Studio merdamel sami kaliyan Neo Paradigm Studio. penyetar lan Pewarnaan déning Berny Julianto, gambar déning Arief Hargono, Dwi Aspitono lan Nico Jeremia. ing buku komik punika Aquanus tukul kaliyan kostum énggal lan mimpin tim pengawal kutha ngandap laut ingkang namanipun Humuna-shim. Tim punika dipunsebat Gibai-in. punika kapérang saking Aquanus, Natea Miad, Runlui Daun, Pagua Daun, lan Jamamua Jun. Tokoh Aquanus nglampahi revamping ing ngriki. kedhike sisih-sisih karakter Aquanus ingkang dipunsentuh déning mendiang penciptanipun swargi Wid NS maringi kasempatan cekap luas kanggé komikus Neo Paradim kanggé ngerembakaken karakter klasik punika. Aquanus ing jaman biyèn namung piyambakan dateng ing bumi, sapunika datang sami kaliyan ras bangsanipun inggih punika Arhumun. punika ugi dikuntit déning ras bangsa Rakyana ingkang sampun dados musuh ing planit Zyba. piyambakipun mimpin tiyang jendral ingkang namanipun Rahkian Jah. Musuh punika ugi tambah kaliyan tiyang jenius ingkang licik ingkang dipunsebat dados Perompak Merah. Perompak Merah kaliya kejeniusanipun nyipta peralatan canggih berusaha ncuri tèknologi andalan Humuna-shim ingkang dipunsebat dados "Batu Generator".

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • Wid NS, 1968, Aquanus di Planit Vibhy
  • Wid NS, 1973, Godam Mata Sinar X
  • Wid NS, 1975, Godam Bocah Atlantis
  • Berny Julianto, 2008, Aquanus: Bawana Ke Tujuh

Pranala njaba[besut | besut sumber]