Antoine "Spitz" Kohn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:More footnotes

Antoine Kohn
Katerangan priangga
Jeneng dawa Antoine Kohn
Tanggal lair (1933-11-01)1 Novèmber 1933
Papan lair Luxembourg City, Luxembourg
Tanggal pati 24 Novèmber 2012(2012-11-24) (umur 79)
Posisi main Striker
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1949–1954 Jeunesse Esch
1954–1958 Karlsruher SC 66 (32)
1958–1959 FC Basel
1959–1963 Fortuna '54 119 (62)
1963–1964 Sportclub Enschede 17 (12)
1964–1965 Fortuna '54 28 (19)
1965–1968 FC Twente 29 (11)
Tim nasional
1953–1965 Luxembourg 7 (1)
Tim dikemunah
1972–1979 FC Twente
1980–1981 Go Ahead Eagles
1981 Club Brugge
1982–1983 FC Twente
1988 Ajax Amsterdam (caretaker)
1988–1989 Ajax (caretaker)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 2 March 2009.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 2 March 2009

Antoine "Spitz" Kohn (1 November 1933 – 24 November 2012) iku sawijining juru main lan manajer bal-balan saka Luxembourg. Kohn main minangka striker, lan suwé main ing klub Swiss, lan wusanané dadi manajer ing ing nagara Walanda. Kohn uga olèh jejuluk ya iku "Spitz" amarga instingé kanggo nyithak gol.

International career[besut | besut sumber]

Kohn miwiti karir ing tim Luxembourg ing kualifikasi Kajuwaraan Piala Donya sasi September 1953 nglawan Prancis.

Kohn main ing laladan internasional pungkasan ing September 1965, dikalahaké 2–5 déning Yugoslavia.

Gol internasional[besut | besut sumber]

Scores and results list Luxembourg's goal tally first.
# Tanggal Papan Lawan Skor Asil Kompetisi
1 20 September 1953 Stade Josy Barthel, Luxembourg (city), Luxembourg Flag of Prancis Prancis 1–1 1–6 1954 World Cup qualifying

Manager career[besut | besut sumber]

After retiring as a player, Kohn became manager at FC Twente in 1972 and clinched runner-up spot in the Eredivisie in the 1973/1974 season. In May 1975 they reached the UEFA Cup Final, losing 1–5 on aggregate to German side Borussia Mönchengladbach.

He moved on to Go Ahead Eagles and Club Brugge before rejoining Twente in the 1982/1983 season, but he could not save them from relegation that year. After 5 rounds in the 1988/1989 season Kohn became the responsible manager at Ajax, his assistant being Louis van Gaal.[1]

He finished his career as a scout for Udinese and SC Heerenveen.

Honours (as a player)[besut | besut sumber]

1951, 1954
1954
1955, 1956

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Spitz Kohn, Louis van Gaal- Ajax (ing basa Walanda)
Sporting positions
Kang sadurungé
Nèderlan Bob Maaskant (a.i.)
Manager of Go Ahead Eagles
1980–1981
Kang sawisé
Nèderlan Bob Maaskant (a.i.)

Cithakan:FC Twente managers Cithakan:Go Ahead Eagles managers Cithakan:Club Brugge K.V. managers Cithakan:AFC Ajax managers