Andi Soraya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Andy Soraya
Andi Soraya.jpg
Pakaryanaktris
Taun aktif1997-sekarang
BojoAhmad Kurnia Wibawa (bercerai)
Steve Emmanuel (2001-2008)
AnakShawn Adrian (dari Ahmad Kurnia Wibawa)
Darren Starling
Wong tuwaAndi Zen dan Laela

Andie Soraya (lair ing Jakarta, 18 Juni 1976; umur 44 taun) inggih punika satunggalipun aktris utawi pemeran èstri Indonesia.

Karier[besut | besut sumber]

Andi Soraya miwiti karieripun ing jagad hiburan minangka model lan miwiti jagad seni peran kanthi sinétron Air Mata Terakhir ingkang naté tayang ing RCTI.[1] Sanèsipun punika artis ingkang gadhah keturunan Cirebon-Bugis punika misuwur minangka bintang ing kathah produk iklan kados Prenagen, B-29, Vegeta, Bank Mandiri lan Hit. Taun 2008, Andi nyobi layar lebar kanthi dados bintang filem komedi diwasa, Anda Puas, Saya Loyo taun 2008.[1] Ing sasi Agustus 2008, Andi wangsul malih dhateng layar lebar kanthi dados bintang filem suspense mistery, "Hantu Aborsi", lajeng ing filem setan Puncak Datang Bulan kaliyan Ferly Putra ingkang naté dipungosipaken caket kaliyan Andi.[1] Sanèsipun punika Andi ugi main kaliyan Ferly Putra ing filem Arisan Berondong ingkang dipunbiyantu déning kalih artis saking manca.[1] Andi Soraya naté palakrami kaliyan Ahmad Kurnia Wibawa.[2] Nanging pegatan ing sasi November 2001.[2] Andi nyuwun pegatan amargi garwanipun boten remen Andi dados artis.[2] Saking palakrami punika pikantuk satunggal putra, Shawn Adrian Khulafa.[2] Sasampunipun pegatan, Andi pacaran kaliyan artis Steve Emmanuel. Kekalihipun manggèn sesarengan boten mawi tali palakrami.[3]

Sinematografi[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

Sinetron[besut | besut sumber]

Iklan[besut | besut sumber]

  • Prenagen
  • B-29
  • Vegeta
  • Bank Mandiri
  • Hit

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Profil Profil' dipunundhuh tanggal 28 Juli 2011)
  2. a b c d ANDI SORAYA, Sudah Resmi Berstatus Janda dipunundhuh tanggal 28 Juli 2011)
  3. Andi Soraya 'Ogah' Nikah, Pilih Kumpul Kebo dipunundhuh tanggal 28 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]