Anasa tristis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Anasa tristis
Squash bug nymph 1736.JPG
Nymphs on a squash plant
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Ordho: Hemiptera
Infraordho: Pentatomomorpha
Superfamili: Coreoidea
Famili: Coreidae
Génus: Anasa
Spésies: A. tristis
Jeneng binomial
Anasa tristis
(De Geer), 1773

Anasa tristis saka kulawarga Coreidae ya iku jinis kepik kang dadi ama tumrap tuwuhan labu lan kang sajinis. Kepik iki dadi vèktor bakteri Serratia marcescens kang njalari lelara kuning. Nalika keganggu, Anasa tristis ngasilaké ganda sengak.

Wedharan[besut | besut sumber]

Anasa tristis diwasa wujud gegremet warna soklat semu klawu kang dawané udakara 1,5 cm lan ambané 0,75 cm. Kadhangkala ana brintik soklat semu emas sadawané pinggir weteng. Kepik diwasa umuré nganti 3-4 sasi.[1].[2].

Papan urip[besut | besut sumber]

Anasa tristis urip ing tuwuhan kulawarga labu (Cucurbitaceae), kalebu semangka, timun lan melon[2].

Endhog Anasa tristis

Mapane Anasa tristising tuwuhan labu perluné nyesep tlutuh saka godhong lan kadhangkala uga wohé. Iler Anasa tristis njalari godhong layu lan palastra. Saliyané nyesep tultuh, kepik iki uga nyebaraké kruma bakteri Serratia marcescens kang mbebayani tumrap tuwuhan[3].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Mertz, Leslie (20 January 2016). "Squash Bugs Still Making Growers Crazy After All These Years". Entomology Today. Dijupuk 29 March 2016. 
  2. a b Capinera, John (1 March 1999). "Squah bug: Anasa tristis". Featured Creatures. IFAS. Dijupuk 29 March 2016. 
  3. Boucher, T. Jude (1 May 2005). "Cucurbit Yellow Vine Disease (CYVD) In Connecticut". University of Connecticut, Cooperative Extension System. Dijupuk 30 March 2016.