Amplas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kertas amplas mawa maneka grit

Amplas ya iku kertas kaku kang nduweni matrial abrasiv ing raine. Pigunane kanggo ngalusake sawijining barang (umpamane nalika bawe mebel utawa ukiran, utawa nyingkirake sijining lapisan umpamane cèt lawas.

Kayadene wungkal, ukuran amplas migunakake istilah grit, ya iku angka kang nuduhake alus-kasare amplas. Grit kang luwih akèh nuduhake amplas iku luwih alus.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Amplas&oldid=1075029"