Wungkal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wungkal saka Jepang

Wungkal ya iku sijining piranti kanggo ngasah gegaman kang kagawé saka wesi lan waja, supaya luwih landhep.

Wungkal nduweni bentuk lan asal bahan kang maneka warna, utamane saka watu alam lan material gawéan. Umume wungkal nduweni reraèn kang rata kanggo ngasah umume gaman, lan bisa uga nduweni bentuk lingir kang dicocogake wujud gaman kang bakal diasah, umpanane wungkal kaggo ngasah tatah penguku.

Golongane wungkal kaukur saka kasar-aluse wungkal kang disebut grit, kayadene kretas amplas. Grit kang angkane akèh nuduhake wungkal kang luwih alus, kang ngasilake gaman kang luwih landhep.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wungkal&oldid=1075292"