Amin al-Husayni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Amin al-Husayni
Al-Husayni1929head.jpg
Amin al-Husayni (1929)
Data pribadi
Lair
Mohammed Amin al-Husseini

u. 1895–97
Seda4 Juli 1974
AgamiIslam
DenominasiSunni
Parté pulitikKomite Tinggi Arab
ProfesiMufti
Pemimpin Muslim
ProfesiMufti
Mufti Agung Yerusalem (wektu jabatan 1921–1948)
Linggih
1921 – 1937[1][2][3][4]
Kang sadurungéKamil al-Husayni
Kang sawiséHussam ad-Din Jarallah
Presidhen Majelis Tinggi Islam
Linggih
9 Januari 1922 – 1937
Kang sadurungéJabatan didegake: Presidhen Majelis Tinggi Islam
Presidhen Kabeh Palestina
Linggih
September 1948 – 1953
Kang sadurungéJabatan didegake
Kang sawiséJabatan dibusak
Jasa militèr
Kasetyan

Mohammad Amin al-Husayni Arab: محمد أمين الحسيني‎‎, arsing diarani karo transliterasi Prancis al-Husseini,[5] 1895/1897 - 4 Juli 1974) yaiku nasionalis Arab-Palestina lan pimpinan Islam ing daerah "Mandat Britania atas Palestina". Saka 1921 nganti 1948, ia dadi Mufti Besar Yerusalem, lan mainke peran penting ing nentang Zionisme lan nagara kanggo panggonan wong Yahudi ing Palestina.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Sela 2002, k. 360.
  2. Ghandour 2009, k. 140.
  3. Blamires 2006, k. 497.
  4. Mitchell 2013, k. 134.
  5. 'Husseini is the French transliteration preferred by the family itself, from the time when French was the dominant Western language taught in the Ottoman empire. See Henry Laurens, La Question de Palestine:L'invention de la Terre sainte, Fayard, Paris 1999 p. 19