American Hustle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

American Hustle nggih punika filem drama komedi kriminal thriller saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2013. Filem punika dipunarahaken déning David O. Russell kanthi juru damel Jonathan Gordon, Megan Ellison, Charles Roven dan Richard Suckle. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Eric Warren Singer lan David O. Russell. Wondéné para juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper, Jeremy Renner lan Jennifer Lawrence.

Filem American Hustle punika sayuk karya kaping kalih antawisipun Bradley Cooper, Jennifer Lawrence lan Robert De Niro sasampunipun sami makarya filem Silver Linings Playbook. Nanging ugi sayuk karya kaping kalih antawisipun Christian Bale lan Amy Adams sasampunipun film The Fighter. American Hustle dipungiyaraken kaping pisan wonten ing Ziegfeld Theatre surya 8 Desember 2013 lan kababar ing Amérikah Sarékat ing surya 13 Desember 2013.[4] Filem punika nampi pangalembana saking para juru kritik.

Juru paraga[besut | besut sumber]

Pangulasanipun juru kritik[besut | besut sumber]

Filem American Hustle pikantuk pangalembana saking para juru kritik, kadosta ingkang kapratelan déning Rotten Tomatoes, bilih filem punika dipundhemeni 93%, adhedhasar saking 266 pambiji, kanthi rata-rata 8.2/10.[5] Miturut Metacritic, filem punika pikantuk biji 90 saking 100, adhedhasar saking pambijinipun 47 juru kritik.[6]

Box office[besut | besut sumber]

Filem American Hustle kasil ngempalaken arta dumugi $150,117,807 saking pamirsa Amerika Ler, lan $101,054,000 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $251,171,807, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem pandamelan, nggih punika $40 yuta.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "American Hustle (2013)". British Board of Film Classification. December 10, 2013. Dijupuk March 3, 2018. 
  2. Chagollan, Steve (November 19, 2013). "‘Hustle’ Ups Ante for Charles Roven, David O. Russell". Variety. Dijupuk December 13, 2013. When pressed with a $40 million-$50 million figure, Roven responds: “I’d say that’s a good zone.” 
  3. a b "American Hustle (2013)". Box Office Mojo. Dijupuk March 3, 2018. 
  4. "First Look: David O. Russell's 'American Hustle'". USA Today. July 29, 2013. Dijupuk August 13, 2013. 
  5. "American Hustle (2013)". Rotten Tomatoes. Dijupuk March 3, 2018. 
  6. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]