Christian Bale

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Christian Charles Philip Bale (lair tanggal 30 Januari taun 1974) dhèwèké iku paraga lanang saka Amérika.[1][2] Dhèwèké wis mbintangi filem blockbuster lan proyèk cilik saka prodhuser indepènden lan omah seni.

Bale kawit pisanan kawentar ing publik umur 13 taun, nalika dhèwèké dadi paraga ing filemé Steven Spielberg kang judhulé Empire of the Sun (1987). Adhedhasar saka carita asli J. G. Ballard, Bale main dadi bocah Inggris kang kepisah karo wong tuwané lan tersesat mlebu ing Kam konsèntrasi Jepang nalika ing panempuh donya angka 2.[1] Ing taun 2000, dhèwèké nampa critical acclaim kanggo perané dadi Patrick Bateman ing filem American Psycho. Dhèwèké dikenal bakal temenan nalika meranaké tokoh filem,luwih-luwih ing filem thriller psikologi The Machinist (2004), kang boboté dhèwèké mudhun tekan 63 pon (28.5 kg) kanggo meranaké karakter Trevor Reznik.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Sitiran kosong (pitulung) 
  2. a b Sitiran kosong (pitulung)