Silver Linings Playbook

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Silver Linings Playbook
250px
Poster film Silver Linings Playbook
DisutradaraniDavid O. Russell
DiprodhuseriBruce Cohen
Donna Gigliotti
Jonathan Gordon
DiskénariyoniDavid O. Russell
AdhedhasarThe Silver Linings Playbook
déning Matthew Quick
DibintangiBradley Cooper
Jennifer Lawrence
Robert De Niro
Jacki Weaver
Anupam Kher
John Ortiz
Chris Tucker
DimusikiDanny Elfman
SinématografiMasanobu Takayanagi
Dibesut déningJay Cassidy
Crispin Struthers
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningThe Weinstein Company
Tanggal metu
  • Sèptèmber 8, 2012 (2012-09-08) (Festival Film Internasional Toronto)
  • Novèmber 16, 2012 (2012-11-16) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Dhésèmber 25, 2012 (2012-12-25) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
122 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$21 juta[2]
Kalarisan$236.412.453[2]

Silver Linings Playbook yaiku film komedi romantis Amerika Serikat 2012 sing disutradarani dening David O. Russell lan digawe dening Bruce Cohen, Donna Gigliotti lan Jonathan Gordon . Naskah film iki ditulis dening David O. Russell adhedhasar novel Matthew Quick's The Silver Linings Playbook . Juru paragane yaiku Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Jacki Weaver, Anupam Kher, John Ortiz lan Chris Tucker .

Film Silver Linings Playbook ditayangke ing Festival Film Internasional Toronto tanggal 8 September 2012 [3] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 16 Nopember 2012 kanthi winates dawa 25 Desember 2012.[4] Film iki entuk ulasan apik saka juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Bradley Cooper minangka Patrizio "Pat" Solitano Jr.
  • Jennifer Lawrence minangka Tiffany Maxwell
  • Robert De Niro minangka Patrizio Solitano Sr.
  • Jacki Weaver minangka Dolores Solitano
  • Anupam Kher as Dr. Cliff Patel
  • Chris Tucker minangka Danny McDaniels
  • Julia Stiles minangka Veronica Maxwell
  • Shea Whigham minangka Jake Solitano
  • John Ortiz minangka Ronnie
  • Brea Bee minangka Nikki Solitano
  • Cheryl Williams minangka Ibu Maxwell
  • Patrick McDade minangka Pak Maxwell
  • Dash Mihok minangka perwira Keogh
  • Matthew Russell minangka Ricky D'Angelo
  • Paul Herman minangka Randy
  • Patsy Meck minangka Nancy
  • Phillip Chorba minangka Jordie

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film Silver Linings Playbook iki entuk ulasan apik saka jur kritik.. Adhedhasar Tomat Rotten, film iki nduweni rating 92%, adhedhasar 232 review, kanthi rating rata-rata 8.2 / 10.[5] Adhedhasar Metacritic, film iki entuk nilai 81 saking 100, adhedhasar 45 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[6]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Silver Linings Playbook entuk $ 132,092,958 ing Amerika Utara lan $ 104.319.495 ing negara liya. Total kasile sing ditampa dening film iki nganti $ 236,412,453, ngluwihi anggaran produksi film $ 21 yuta.[2]

film iki entuk $ 4,079,314 ing saminggu, ndadikake peringkat kaping 12 ing box office.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Silver Linings Playbook (15)". British Board of Film Classification. November 11, 2012. Dijupuk December 27, 2012. 
  2. a b c d "Silver Linings Playbook (2012)". Box Office Mojo. Dijupuk December 21, 2012. 
  3. Child, Ben (September 17, 2012). "Silver Linings Playbook wins people's choice award at Toronto film festival". The Guardian. Dijupuk March 3, 2018. 
  4. Jagernauth, Kevin (November 16, 2011). "David O. Russell’s ‘The Silver Linings Playbook’ Gets November 21, 2012 Release Date". IndieWire. Dijupuk March 3, 2018. 
  5. "Silver Linings Playbook (2012)". Rotten Tomatoes. Dijupuk March 3, 2018. 
  6. "Silver Linings Playbook reviews". Metacritic. Dijupuk March 3, 2018. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]