Alicia Johar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Alicia Djohar
Rez 007.jpg
Pakaryanaktris
Taun aktif1972-sekarang

Alicia Djohar kang kondhang kanthi jeneng Itje (lair ing Bogor, Jawa Kulon, 18 Fèbruari 1954; umur 66 taun).[1] Alicia Johar ya iku salah sijiné juru main filem kang asalé saka Indonésia.[1] Alicia Johar iku mantan Ratu Bogor nalika taun 1972.[1] Alicia Johar tau dadi pemeran utama ing filem Gadis Kampus.[1] Ing filem iku, Alicia main bareng karo aktor Widy Santoso dan Junaedi Salat.[1]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Sawisé lulus SMA, Alicia banjur mèlu kursus-kursus ing Singapura.[1] Alicia kursus suwéné rong taun ya iku nalika taun (1974-1975).[1] Sawisé iku ing taun 1976 Alicia nutugake pandhidhikané ing babagan kecantikan.[1] Dhèwèké sekolah ing London.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Nalika isih SMA, Alicia Johar olèh gelar dadi Ratu Kebaya Bogor (1971) lan Ratu Bogor (1972).[1] Alicia Johar banjur main filem nalika taun 1972, nalika iku Alicia main dadi figuran ing filem Perkawinan kang disutradarani Wim Umboh.[1] Nalika akir taun 1975, Alicia ditawani main filem saka Turino Djunaidy.[1] Alicia dadi pemeran pembantu ing filem kang judhulé Ganasnya Nafsu (1976).[1] Nalika taun 1978 Alicia dipercaya dadi pemeran utama ing filem Dukun Kota saka produksi PT Japos Film.[1]

Alicia Djohar uga aktif mèlu main sinétron.[1] Ora mung dadi juru main sinétron nanging Alicia uga dadi koordinator kaya ta ing sinétron Losmen (1985-1987) produksi TVRI.[1] Saliyané iku, Alicia uga njurung sinétron serial Karmila ing taun (1997).[1] Sinetron iki cacahé 26 episode.[1] Sinetron iki diprodhuksi Avicom Production.[1] Alicia duwé anak kang cacahé telu ya iku Adytho Rumanda, Yesica Harnescia lan Nanditho Djohar.[2] Seminggu sawisé Alicia Johar nikah karo Prof. Dr. H. Tabrani RAB, ana wong wadon kang ngaku dadi bojoné Tabrani.[2] Wong wadon iki jenengé Syirin Saleh.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Alicia Johar.[1]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang dibintangi Alicia Johar.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  2. a b c nostalgia.tabloidnova.com(dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)