Alexander Haig

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Alexander Haig
General Alexander Meigs Haig, Jr.jpg
Jendral Alexander Haig ing 1973
Mantri Urusan Luar Negeri Amerika Sarekat ka-59
Linggih
22 Januari 1981 – 5 Juli 1982
PrésidhènRonald Reagan
WakilWilliam P. Clark Jr.
Walter J. Stoessel Jr.
Kang sadurungéEdmund Muskie
Kang sawiséGeorge P. Shultz
Panglima Sekutu Tertinggi Eropa ka-7
Linggih
16 Desember 1974 – 1 Juli 1979
PrésidhènGerald Ford
Jimmy Carter
WakilJohn Mogg
Harry Tuzo
Gerd Schmückle
Kang sadurungéAndrew Goodpaster
Kang sawiséBernard W. Rogers
Ketua Staf Gedung Staf ka-5
Linggih
4 Mei 1973 – 21 September 1974
PrésidhènRichard Nixon
Gerald Ford
Kang sadurungéH. R. Haldeman
Kang sawiséDonald Rumsfeld
Wakil Ketuwa Staf Angkatan Darat Amerika Sarekat
Linggih
4 Januari 1973 – 4 Mei 1973
PrésidhènRichard Nixon
Kang sadurungéBruce Palmer Jr.
Kang sawiséFrederick C. Weyand
Wakil Penasehat Keamanan Nasional Amerika Sarekat
Linggih
Juni 1970 – 4 Januari 1973
PrésidhènRichard Nixon
Kang sadurungéRichard V. Allen
Kang sawiséBrent Scowcroft
Rerincèn dhiri
LairAlexander Meigs Haig Jr.
(1924-12-02)2 Dhésèmber 1924
Bala Cynwyd, Pennsylvania, Amerika Sarekat
PatiFèbruari 20, 2010(2010-02-20) (umur 85)
Baltimore, Maryland, Amerika Sarekat
PakuburanArlington National Cemetery
Parté pulitikParte Republik
SisihanPatricia Fox (o. 1950)
Anak3, kalebu Brian
WiyataAkademi Militer Amerika Sarekat (BS)
Universitas Columbia (MBA)
Universitas Georgetown (MA)
Tandha tangan
Jasa militèr
KasetyanAmerika Sarekat
Cawang Wadya Dharat Amérika Sarékat
Taun leladi1947–1979
PangkatUS Army O10 shoulderboard rotated.svg Jendral
PerangPerang Korea
Perang Vietnam
Pangaji
Mayjen Alexander Haig diwenehi Distinguished Service Medal dening Presidhen Richard Nixon ing Oval Office Gedung Putih, 4 Januari 1973.

Alexander Meigs Haig Jr. (/hɡ/; lair 2 Dhésèmber 1924 – pati 20 Fèbruari 2010 ing umur 85 taun) yaiku Mantri Urusan Luar Negeri Amerika Serikat ing wektu kapemimpinan Presidhen Ronald Reagan lan ketuwa staf Gedung Putih ing wektu kapemimpinan presidhen Richard Nixon lan Gerald Ford.[1] Sadurungi ngejabat ing jabatan tingkat kabinet, ia purna tugas minangka jendral saka Angkatan Darat Amerika Sarekat, dadi Panglima Sekutu Tertinggi Eropa sawise ngejabat minangka wakil ketuwa staf Angkatan Darat. Ing 1973, ia dadi jendral bintang papat paling enom ing sajarah Angkatan Darat AS.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Alexander Haig". MSN Encarta. Diarsip saka sing asli ing March 10, 2008.

Wacaan tambahan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]