Universitas Columbia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Low Memorial Library, Universitas Columbia.

Universitas Columbia (basa Inggris Columbia University) inggih punika salah satunggaling universitas swasta ing New York, Amerika Serikat.[1] Universitas punika madeg taun 1754 mawi asma King's College.[1] Universitas Columbia ugi kalebet salah satunggaling anggota saking Ivi League. Universitas Columbia nggadhahi kalih kampus utama.[1] Setunggal ing laladan Morningside Heights, déné ingkang setunggal malih ing Washington Heights.[1] Universitas punika ugi nggadhahi tiga sekolah tinggi kanggé S1, kalihwelas jurusan pascasarjana, sekolah profèsi, kaliyan sekolah studi lanjutan.[1] Universitas kalebet sedasa universitas paling inggil ing Amerika mawi gunggungipun mahasiswa kirang langkung 6000 tiyang.[2] Jurusan ingkang misuwur mawi lulusan paling saé inggih punika 'Fakultas Kesenian, Bisnis, Sekolah Guru, kaliyan Hukum.[2]

Fakultas[besut | besut sumber]

Columbia nggadhahi tiga fakultas sarjana kaliyan kalihwelas fakultas pascasarjana.

Sarjana[besut | besut sumber]

  • Sekolah Tinggi Columbia
  • Sekolah Teknik dan Sains Terapan Yayasan Fu
  • School of General Studies

Pasca-Sarjana[besut | besut sumber]

  • Sekolah Kedhokteran Gigi
  • Sekolah Kedhokteran dan Bedah
  • Sekolah Bisnis Columbia
  • Sekolah Hukum Columbia
  • Sekolah Jurnalisme Columbia
  • Sekolah Keséhatan Masyarakat Mailman
  • Sekolah Pasca-Sarjana Arsitektur, Perencanaan dan Pelsetarian
  • Sekolah Pasca-Sarjana Seni dan Sains
  • School of International and Public Affairs
    • Master of International Affairs (MIA)
    • Master of Public Administration (MPA)
    • Program in Economic Policy Management (PEPM)
    • Executive MPA
    • MPA in Environmental Science and Policy
    • PhD In Suistanable Development
    • Dual Degree Programs
  • Sekolah Perawat
  • Sekolah Pekerja Sosial
  • Sekolah Seni

Lulusan kaliyan pawongan ingkang misuwur[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e Columbia University(dipunundhuh 27 November 2012)
  2. ^ a b Universitas Terbaik di Amerika(dipunundhuh 27 November 2012)

Pirsani ugi[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Catheten suku[besut | besut sumber]