Ahmed Shafik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ahmed Mohamed Shafik
Mahamantri Mesir
Linggih
31 Januari 2011[1] – 3 Maret 2011
PrésidhènHosni Mubarak
Mohamed Hussein Tantawi (Pejabat)
Kang sadurungéAhmed Nazif
Kang sawiséEssam Sharaf
Mantri Penerbangan Sipil
Linggih
18 September 2002 – 31 Januari 2011
MahamantriAtef Ebeid
Ahmed Nazif
Kang sadurungéAhmed Abdel Rahman Nasser
Kang sawiséIbrahim Manaa
Komandan Angkatan Udara Mesir
Linggih
7 April 1996 – 1 Maret 2002
PrésidhènHosni Mubarak
Kang sadurungéAhmed Abdel Rahman Nasser
Kang sawiséMagdy Galal Sharawi
Rerincèn dhiri
LairNovèmber 1941 (age 77)
Kairo, Mesir
Parté pulitikParté Nasional Dhémokrat
AlmamaterAkademi Angkatan Udara Mesir
Jasa militèr
KasetyanMesir
Cawang Wadya Anggegana Mesir
Taun leladi1961–2002
PangkatMarsekal
PerangPerang Yaman
Perang Enem Dinten
Perang Atrisi
Perang Yom Kippur (Perang Oktober)

Ahmed Mohamed Shafik (Arab: احمد محمد شفيق‎‎) (miyos November 1941[butuh sitiran]) punika satunggiling Marsekal pulitisi Mesir ingkang mengku jabatan minangka Mahamantri Mesir wiwit Januari dumugi Maret 2011.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jabatan militèr
Kang sadurungé
Ahmed Abdel Rahman Nasser
Komandan Angkatan Udara Mesir
1996–2002
Kang sawisé
Magdy Galal Sharawi
Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Ahmed Abdel Rahman Nasser
Mantri Penerbangan Sipil
2002–2011
Kang sawisé
Ibrahim Manaa
Kang sadurungé
Ahmed Nazif
Mahamantri Mesir
2011
Kang sawisé
Essam Sharaf