Agus Musin Dasaad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Agus Musin Dasaad (lair ing Filipina, 25 Agustus 1905 – pati 11 Novèmber 1970 ing umur 65 taun) ya iku konglomerat ing mangsa wiwitan merdekané Républik Indonésia.

Pagesangan[besut | besut sumber]

Dasaad ya iku putra pasangan pengusaha asal Menggala, Lampung (ayah) lan Moro, Filipina (ibu).[1] Dhèwèké ya iku otodidak kang ngembangaké bisnisé saka ngisor. Dhèwèké uga kang duwé Dasaad Musin Concern, sawijining konglomerasi kang nyekel lisensi sapérangan merek mobil Éropah lan Jepang, sarta pabrik tèkstil kanthi mèrek Kancil Mas. Taun 1930-an, Dasaad uga terjun ing bisnis perkapalan lan candhaké dadi importir piranti-piranti manufaktur.[2]

Bebarengan karo Hasyim Ning lan Rahman Tamin dhèwèké dikenal minangka pelopor pengusaha pribumi Indonésia. Ing dekade 1950 - 1960-an wong-wong mau ya iku wong paling sugih ing Indonésia. Sawisé rubuhé Orde Lama lan ganti Orde Baru pamor wong-wong mau uga mobat-mabit.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Warta Ékonomi, Volume 3, 1992
  2. Windoro Adi, Batavia 1740: Menyisir Jejak Betawi, Gramedia Pustaka Utama, 2010

Rujukan[besut | besut sumber]