Adul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Adul
Adul abdul latief.jpg
LairAbdul Latief
PakaryanAktor
Pelawak
Pambiwara

Adul duwé jeneng pepak Abdul Latief (lair 8 Juli 1983; umur 36 taun).[1] Adul dikenal dadi présènter televisi lan aktor ing akèh sinétron komedi.[1] Adul duwé awak kang dhuwuré 125 cm.[1] Adul dikenal dadi présènter televisi ing acara Belum Cukup Gede.[1] Sadurungé iku, Adul uga dikenal ing acara komedi Ngelenong Nyok.[1] Adul iku anak kang kaping papat saka sadulur kang cacahé enem.[1] Adul miwiti kariré ing donyaning hiburan kanthi dadi aktor utama ing filem indie kang judhulé EL Meler.[1] Film iki disutradarai karo Denis Adiswara.[1] Jeneng Adul pancen wiwit misuwur nalika Adul dadi bintang ing acara komedi Ngelenong Nyok.[1] Sanajan awaké cendhék lan cilik nanging iki ora ngalang-alangi Adul kanggo jejodhoan.[2] Nalika tanggal 26 Juni taun 2010 Adul banjur nikah karo salah sijiné wong kang jenengé Azilia Nur Fatma.[2]

Saliyané main ing filem EL Meler, Adul uga tau dadi figuran ing filem kang judhule KWALITEIT 2.[1] Wiwit taun 2007 Adul nduwéni acara dhéwé kang disiyaraké ing tivi ya iku acara kang judhulé BELUM CUKUP GEDE kang disiyaraké ing Trans7.[1] Adul uga mèlu nglawak ing KOMEDI BETAWI.[1]

Saliyané iku, Adul uga kerep dadi presenter ing acara-acara tivi kaya ta SAATNYA KITA SAHUR.[1] Saliyané nduwéni peran ing donyaning akting, Adul uga dadi modhél video klip Sheila On 7 kang judhulé Pemuja Rahasia.[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang tau dibintangi Adul.[1]

Komedi[besut | besut sumber]

Komedi kang tau dibintangi Adul.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p m.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)
  2. a b lintasberita.com(dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)