Adobe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Adobe Inc.
TypeTerbuka
IndustryPerangkat lunak komputer
FoundedCalifornia (1982)
HeadquartersKantor pusat di San Jose, California, AS
Key people
Charles Geschke, Founder
John Warnock, Founder
Shantanu Narayen, CEO
ProductsAdobe Photoshop,
Adobe Flash,
Adobe Acrobat, dll
Revenue15.785.000.000 Dolar AS (2021) Edit this on Wikidata
5.802.000.000 Dolar AS (2021) Edit this on Wikidata
2.950.000.000 (2019) Edit this on Wikidata
Total assets27.241.000.000 Dolar AS (2021) Edit this on Wikidata
Number of employees
6.677 (Dhésèmber 2007)
Websitewww.adobe.com

Adobe (NASDAQ: ADBE) iku perusahaan piranti alus sing mlaku ing babagan grafis, animasi, video, lan pengembangan web. Adobe iku sawijining perusahaan piranti alus sing paling gedhr sadonya. Perusahaan iki didirikna ing taun 1982 lan pusaté ing San Jose, California, AS. Pirang-pirang saka produk-produké sing kondhang ya iku, Photoshop, Flash, AcrobatIllustrator.

Adobe wis ngembang rikat ing pirang-pirang taun terakhir saka penjualané utawa cacah penganggené. Ing taun 2005 perusahaan Macromedia dituku karo Adobe.

Pratélan produk[besut | besut sumber]

Pratélan ing ngandhap iki ya iku produk-produk sing isih diprodhuksi, lan produk sing ora diprodhuksi malih kaya contohné Adobe PhotoDeluxe ora disebutna.

Pranala njaba[besut | besut sumber]