Ade Namnung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ade Namnung
Ade Namnung.jpg
LairSyamsul Effendi
Jeneng liyaAde
PakaryanPelawak, Presenter
PasanganSteny Agustaf, Ruben Onsu, Fanny Fadillah, Hadi Dzikri Nur, Yusep Somatri, Ebes Mendes, Tjetjep M. Soleh

Syamsul Effendi utawi misuwur kanthi paraban Ade Namnung (lair ing Jakarta, Indonésia, 10 April 1977 – pati ing Dhépok, Indonésia, 31 Januari 2012 ing umur 34 taun)[1] inggih punika pelawak lan presenter Indonesia.[1] Ade Namnung misuwur minangka salah satunggalipun pangisi acara Tawa Sutra ing stasiun televisi swasta antv, sareng kaliyan Steny Agustaf, Ruben Onsu, lan Fanny Fadillah.[1] Sanèsipun punika, Ade ugi asring dados panatacara / MC ing manéka warni acara.[1]

Nalika wekdal gesangipun, Ade sampun nglaksanakaken ngibadah umroh ngantos ping kalih.[2] Umroh ingkang dipunlaksanakaken ing warsa 2011 punika dados ngibadah umroh ingkang kaping kalihipun, sasampunipun warsa 2005.[2] Panjenenganipun kaserang stroke lan semaput ing Papan Anggegana Juanda sasampunipun ngisi acara ing Surabaya ing sasi Dhésèmber 2011.[2] Kondhisinipun naté saras malih sasampunipun pikantuk perawatan medhis.[2] Nanging pungkasanipun Ade Namnung tilar donya tabuh 11.45 WNIK (Wekdal Nuswantara iring Kilen), 31 Januari 2012 ing Griya Sakit Mitra Cibubur, Jakarta Wétan.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Ade Namnung Meninggalkan Dunia, detikHot, 17 Fèbruari 2012.
  2. a b c d e Februari|accessyear=2012|publisher=KapanLagi.com(dipunundhuh tanggal 17 Fèbruari 2012)

ꦩꦶꦤ:Syamsul Effendi