Fanny Fadillah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Fanny Fadillah
Fanny Fadillah.jpg
LairPaulus Fanny Fadillah
Pakaryanaktor, pelawak
Taun aktif1995-saiki
BojoElvita Novira

Paulus Fanny Fadillah dikenal kanthi jeneng Ucup ing komedi Bajaj Bajuri. Fanny miwiti akting nalika dadi bintang filem ing filem Bina Drama kang dibabaraké déningTVRI Pusat Jakarta.[1] Sawisé iku, Fanny banjur main ing filem Kulawarga Harmoni bareng karo aktor Derry Drajat, Seno Utoyo (alm), Linda Jatmika, lan Minati Atmanagara.[1]

Fanny isih duwé katurunan Tionghoa lan Solok, Sumatera Barat.[1] Fanny Fadillah wiwit dikenal masarakat nalika akting dadi tokoh Boim ing serial remaja Lupus.[1] Ing filem iki, Fanny main bareng karo Fahmi Bo kang meranakè paraga Gusur.[1] Akting bebarengan iki banjur dilakoni uga ing sinétron Tersayang.[1] Sawisé iku Fanny banjur akting dadi remaja kang kerep apes kang jenengé Ucup.[1] Fanny Fadillah akting dadi Ucup nalika ing Bajaj Bajuri.[1] Peran iki kang ndadèkaké Fanny bisa dadi komedian kang kerep tampil ing akèh acara kalebu ing acara komedi Tawa Sutra.[1]

Fanny Fadillah iku lulusan Institut Kesenian Jakarta (IKJ).[1] Nalika taun 2007 Fanny banjur akting ing layar lebar, lan main ing filem kang irah-irahané Kamulah Satu-Satunya.[1] Ing filem iki, Fanny main bareng karo Nirina Zubir, Didi Petet, Tarzan, Ringgo Agus Rahman, lan Dennis Adhiswara.[1] Fannny Fadillah nikah karo wong wadon kang jenengé Elvita Novira nalika tanggal 11 Fèbruari 2006.[1][2]

Filmografi[besut | besut sumber]

  • Kamulah Satu-Satunya (2007)
  • Asoy Geboy (2008)
  • Krazy Crazy Krezy (2009)
  • Serdadu Kumbang (2011)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m m.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 16 Agustus 2011)
  2. nostalgia.tabloidnova.com(dipunundhuh tanggal 16 Agustus 2011)