Ada Si Manis di Jembatan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ada Si Manis Di Jembatan
Genre
Digawé déningTripar Multivision Plus
AdhedasarSi Manis Jembatan Ancol
Ditulis déningTeam MVP
Produser
DiparagakakéDewi Perssik
Anwar Sanjaya Pigano
Ozy Syahputra
Reuben Elishama
Lagu pambukaSuara Hati, Dewi Perssik
Lagu panutupSuara Hati, Dewi Perssik
Negara asal Indonésia
Basa asliBahasa Indonesia
Gunggung mangsa1
Gunggung episode29[1] (dhaptar episode)
Prodhuksi
Eksekutif prodhuserRaakhee Punjabi
Gobind Punjabi
ProdhuserRaam Punjabi
KapernahJakarta, Indonesia
Suwéné acara60 menit (22.00 - 23.00 WIB)
ProdhuksiTripar Multivision Plus
DistributorVIVA & ANTV Pictures
Pambabaran
Saluran tiviANTV
Format swaraStereo
Dolby Digital 5.1
Dibabar kapisan ingKamis, 26 Oktober 2017
Lakuné acaraKamis, 26 Oktober 2017 – Jumat, 24 November 2017
Kronologi
Acara kang gegayutanSi Manis Jembatan Ancol
Pranala jaba
[www.mvpindonesia.com Website]

Ada Si Manis di Jembatan iku sinetron sing metu wiwitan ing tanggal 26 Oktober 2017 lan digiyaraké ANTV. Sinetron iki diprodhuksi déning Tripar Multivision Plus. Sinetron iki digiyaraké wiwit dina Senin-Minggu jam 22:00. Lakune crita iki kajumbuhaké saka crita Si Manis Jembatan Ancol.[2][3][4][5]

Gancaran[besut | besut sumber]

Si Manis (Dewi Perssik) minangka penyanyi dhangdhut pantura sing meh omah-omah karo pacangané, Adnan (Ruben Elishama). Mung waé impené si Manis pupus amarga dhèwèké ninggal donya salawasé ing tangané sagerombolan wong sing ora ditepungi. Wulan (Danita Argobie) disujanani, kanca raketé kang uga nresnani Adnan lan kepengin ngrebut panggonané minangka penyanyi pantura, pranyata dudu Wulan sing wis nglarani. Crita ora mung mbulet karo crita matiné si Manis lan kanca raketé setan sirah gundhul, Omay (Rama Primeval) lan upadiné mbiyantu wong-wong kang mbutuhaké kanggo golèk sisik melik sapa sing wis mateni dhèwèké, nanging uga kajembaraké nganti critané wong tuwané si Manis sing pranyata kabulet utang sawisé Manis mati.

Paraga[besut | besut sumber]

Paraga Minangja Taun Aktif
Dewi Perssik Manis 2017
Anwar Sanjaya Pigano Amoy 2017
Ozy Syahputra Ozzy 2017
Diah Permatasari Mariam 2017
Ruben Elishama Adnan 2017
Rama Kuna Omay 2017
Elizabeth Christine Darsih 2017
Damita Romauli Argoebie Wulan 2017
Moudy Wilhelmina Syarmi 2017
Tsania Marwa Zara 2017
Sony Gunawan Hamdan 2017
Ayu Inten Karwi 2017
Niniek Arum Atun 2017
Eman Zainuddin 2017

Prodhuksi[besut | besut sumber]

Intiné tontonan iki mung njumbuhaké crita saka Si Manis Jembatan Ancol, saluwihé crita arep digarap luwih apik jumbuh karo kaanan saiki. Malah, ing sinetron iki diparagaké si Manis (Dewi Perssik) minangka penyanyi dangdut pantura kang meh omah-omahan karo pacangané, Adnan (Ruben Elishama). Mung waé impené si Manis pupus nalika dhèwèké kudu tiwas ing tangané sagerombolan wong kang ora ditepungi.

"Alesan ANTV ngangkat manèh sinetron lan film sing naté kawentar ing jaman 90-an iki, kajaba critané kang wis legendaris, nanging uga péngin ngracik crita kasebut luwih trep karo jamané, jumbuh karo kauripan masarakat saiki," pratelané Manajer Perusahaan Komunikasi ANTV, Nugroho Agung, ing Studio Persari Jagakarsa Jakarta kidul, Jumat (20/10/2017).

Sinetron garapané Multivision kasebut kabaré pancen wis ora manèh njupuk latar mburi saka Jembatan Ancol. Tim produksi ngganti karo sawijining kreteg ing Depok kang misuwur angker déning warga.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Ada Si Manis Di Jembatan episode". Dibukak ing 12 November 2017.
  2. "Ada si Manis di Jembatan - YouTube". YouTube (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-01-23.
  3. "Sinetron 'Si Manis Jembatan Ancol', Dewi Perssik: Ini Sinetron Legendaris". KapanLagi.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-01-23.
  4. Indonesia, CNN. "Hantu 'Si Manis' Kembali 'Gentayangan' di Jembatan". CNN Indonesia (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-01-23.
  5. "Dewi Perssik Teruskan Legenda Si Manis Jembatan Ancol". bintang.com. Dibukak ing 2018-01-23.