Abdul Mejid II

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Abdülmecid II
Khalifah
AbdulmecidII.jpg
Panjenengan 19 November 1922 - 3 Maret 1924
Leluhur Mehmed VI
Lair

29 Mèi 1868


Beşiktaş, Ottoman Empire
Surud 23 Agustus 1944 (umur 76)
Paris, France
Bapa Abdülaziz
Ibu Hayranıdil Kadınefendi
Agama Islam


Abdul Mejid II (saged dipunuji Abd-ul-Mejid, , Abdülmecit; ing basa Arab عبد المجيد الثانى (Abdul Majid)) (gesang 29 Mei 186823 Agustus 1944; njabat awit tanggal 19 November 19223 Maret 1924) inggih menika kalifah pungkasan Kakaisaran Ottoman, khalifah kaping-101 awit saking Abu Bakar. Miyos tanggal 29 Mei 1868 ing Istana Dolmabahçe ing Istanbul (tilas kitha Konstantinopel), asma bapakipun Sultan Abd-ul-Aziz.

Cathetan Suku[sunting | Owah sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | Owah sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Abdul_Mejid_II&oldid=855315"