Abdul Mejid II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Abdülmecid II
Khalifah
AbdulmecidII.jpg
Panjenengan 19 November 1922 - 3 Maret 1924
Leluhur Mehmed VI
Lair (1868-05-29)29 Mèi 1868
Beşiktaş, Ottoman Empire
Surud 23 Agustus 1944(1944-08-23) (umur 76)
Paris, France
Bapa Abdülaziz
Ibu Hayranıdil Kadınefendi
Agama Islam

Abdul Mejid II (saged dipunuji Abd-ul-Mejid, , Abdülmecit; ing basa Arab عبد المجيد الثانى (Abdul Majid)) (gesang 29 Mei 186823 Agustus 1944; njabat awit tanggal 19 November 19223 Maret 1924) inggih punika kalifah pungkasan Kakaisaran Ottoman, khalifah kaping-101 awit saking Abu Bakar. Miyos tanggal 29 Mei 1868 ing Istana Dolmabahçe ing Istanbul (tilas kitha Konstantinopel), asma bapakipun Sultan Abd-ul-Aziz.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

Pranala Njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Abdul_Mejid_II&oldid=1087745"