Abdellatif Kechiche

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Abdellatif Kechiche
Lair 7 Dhésèmber 1960 (umur 55)
Tunis, Tunisia
Pakarya Aktor, sutradhara, penulis naskah
Taun akarya 1982-saiki

Abdellatif Kechiche (Basa Arab: عبد اللطيف كشيش‎, lair 7 Desember 1960) iku aktor, sutradhara, lan penulis naskah Prancis-Tunisia. Dhèwèké nglekasi kariré minangka sutradhara uga penulis nalika taun 2000 lumantar film La Faute à Voltaire (Blame it on Voltaire) utawa Poetical Refugee. Dhèwèké uga nyutradharai Games of Love and Chance lan menangaké César Award kanggo kategori Best Film lan Best Director. Film besutané liyané, The Secret of the Grain ditayangaké ing 64th Mostra del Cinema ing Venesia lan menangaké Special Jury Prize, FIPRESCI Prize, Louis Delluc Prize, lan César Award kanggo kategori Best Film lan Best Director.

Minangka aktor, dhèwèké ditepungi ing kalangan penonton abasa Inggris minangka paraga sopir taksi Ashade ing film psikologi taun 2005 Sorry, Haters. Film kasebut dadi "film pilihan resmi" ing fèstival film Toronto lan American Film Institute.

Filmé taun 2013, Blue Is the Warmest Colour, menangaké Palme d'Or lan FIPRESCI Prize ing Festival Film Cannes 2013.[1][2][3]

Filmografi pilihan[sunting | besut sumber]

Film
Year Judhul Peran Cathetan
2000 La Faute à Voltaire Director
2003 Games of Love and Chance Sutradhara César Award for Best Director
2007 The Secret of the Grain Sutradhara César Award for Best Director
Louis Delluc Prize
2010 Black Venus Sutradhara
2013 Blue Is the Warmest Colour Sutradhara Palme d'Or lan FIPRESCI Prize (Fèstival Film Cannes 2013)

Ulasan[sunting | besut sumber]

Réferènsi[sunting | besut sumber]

  1. ^ "Cannes Film Festival: Awards 2013". Cannes. 26 May 2013. Retrieved 26 May 2013. 
  2. ^ "Blue is the warmest colour team win Palme d'Or at Cannes 2013". RFI. 26 May 2013. Retrieved 26 May 2013. 
  3. ^ "Cannes: 'The Missing Picture' Wins Un Certain Regard Prize". Hollywood Reporter. 26 May 2013. Retrieved 26 May 2013. 

Pranala njaba[sunting | besut sumber]