A thoké

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Thuket chin thouk, salad mangga ijo sing difermentasi karo bawang, lombok, kacang panggang, wijen lan minyak kacang
Salad tahu Shan kaya sing disedhiyakake ing Yangon, Myanmar

Salad Burma, diterjemahake minangka athoke, thohk utawa thouk, minangka bagean saka masakan Burma . Salad kalebu sega, mie, kentang, jahe, tomat, jeruk purut, kacang panjang, lahpet (godhong teh acar), lan salad ngapi (tempel iwak). Dheweke misuwur minangka panganan cepat saji ing kutha-kutha Burma. Salad mi mie kalebu mie gandum utawa mi beras. Godhong teh fermentasi lan jahe jeruk minangka loro masakan klasik. [1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. [Burma] Afar magazine October 2012 by Matt Gross