Menyang kontèn

ATM Bersama

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

ATM Bersama ya iku jaringan ATM kang kapisan sing lumaku ana ing Indonesia. Jaringan iki didegake déning PT Artajasa Pembayaran Elektronis ing taun 1990[1] lan nyonto model saka MegaLink, ya iku jaringan ATM saka Filipina. Saiki, jaringan ATM Bersama duwé punjul 80 anggota sing isiné bank lan lembaga saliyané bank.[2]

Layanan[besut | besut sumber]

ATM Bersama nyepakake fasilitas kaya ta cek saldho, narik tunai utawa langsung, lan mindahake dana nganggo cara online marang rekening liya bank anggota ATM Bersama.[3] Taun 2004 Artajasa nggawe ATM Bersama lintas nagara lan kongsi karo jaringan ATM MEPS ing Malaysia kanggo nglayani pegawe saka Indonesia, siswa kang sinau ing kana lan para wisatawan.  Singapura lan Thailand uga wis mèlu jaringan ATM bersama liwat NETS dan ITMX.[4]

Anggota[besut | besut sumber]

Kode Bank[besut | besut sumber]

No Jeneng Anggota Kode Tampilan Layar
1 Bank Acèh 116 BPD ACEH
2 Bank Andara *

3 Bank ANZ Indonesia 061 ANZ
4 Bank Artos Indonesia 542 B.ARTOS
5 Bank Bengkulu 133 BENGKULU
6 Bank BJB 110 BPDJABAR
7 Bank BNP 145 BNP
8 Bank BPD DIY 112 BPD DIY
9 Bank BPD Kaltim 124 BPD KALTIM
10 Bank BPD Sulteng 134 BSULTENG
11 Bank BRI Agro 494 ATM AGRO
12 Bank BTN 200 BANKBTN
13 Bank BTPN 213 BTPN
14 Bank Bukopin 441 BUKOPIN
15 Bank Capital 054 CAPITAL
16 Bank Commonwealth 950 COMMBANK
17 Bank Danamon 011 DANAMON
18 Bank DKI 111 DKI
19 Bank Ékonomi Raharja 087 EKONOMI
20 Bank Ganesha 161 GANESHA
21 Bank MNC Internasional 485 MNCBANK
22 Bank ICBC Indonesia *

23 Bank Ina Perdana 513 BANK INA
24 Bank Index Selindo 555 B.INDEX
25 Bank Jabar Banten Syariah 425 JABARSYA
26 Bank Jambi 115 JAMBI
27 Bank Jateng 113 JATENG
28 Bank Jatim 114 BANK JATIM
29 Bank Kalbar 123 BANK KALBAR
30 Bank Kalsel 122 KALSEL
31 Bank Kalteng 125 BKALTENG
32 Bank Kesejahteraan Ékonomi 535 BKE
33 Bank Lampung 121 LAMPUNG
34 Bank Maluku 131 ATMALUKU
35 Bank Mayapada Internasional 097 MAYAPADA
36 Bank Mayora 553 B MAYORA
37 Bank Mega 426 MEGA
38 Bank Mega Syariah 506 BSMI
39 Bank Mestika Dharma 151 MESTIKA
40 Bank Muamalat Indonesia Syariah 147 MUAMALAT
41 Bank Nagari 118 B.NAGARI
42 Bank NTB 128 BANK NTB
43 Bank NTT 130 BANK NTT
44 Bank OCBC NISP 028 NISP
45 Bank of China ** 069 BCHINA
46 Bank of India Indonesia 146 SWADESI
47 Bank Papua 132 BPDPAPUA
48 Bank Pundi 558 EKSEKUTF
49 Bank QNB Kesawan 167 QNB K
50 Bank Riau Kepri 119 BANK RIAU
51 Bank Saudara 212 HS 1906
52 Bank Sinarmas 153 SINARMAS
53 Bank Sulselbar 126 BSULSEL
54 Bank Sultra 135 BSULTRA
55 Bank SulutGo 127 BSULUT
56 Bank Sumsel Babel 120 BSUMSEL
57 Bank Sumut 117 BPDSUMUT
58 Bank Syariah Mandiri 451 BSM
59 Bank UOB Indonesia 023 BUANA
60 Bank Woori Indonesia
068 WOORI
61 BII Maybank 016 BII
62 BNI 46 009 BNI
63 Bank Bali 129 BPD BALI
64 BPR Eka Bumi Artha * 150 BPR EBA
65 BPR Karyajatnika Sadaya 688 BPR KS
66 BPR Semoga Jaya 558 BRR SJ
67 BPR Supra Artapersada * 135 BPR SA
68 BRI 002 BRI
69 BRI Syariah 422 BRIS
70 CIMB Niaga 022 NIAGA
71 Citibank 031 CITIBANK
72 DBS Bank 046 BANK DBS
73 HSBC 041 HSBC
74 Indosat (Dompetku)
789 ISATDMP
75 Mandiri 008 MANDIRI
76 Mutiara Bank 095 BMUTIARA
77 Nobu Bank 503 NOBUBANK
78 Panin Bank 019 PANIN
79 Panin Bank Syariah
130 PANINSYR
80 Permata Bank 013 PERMATA
81 Rabobank 089 RABOBANK
82 Standard Chartered Bank Indonesia 050 STANCHRT
83 Telkomsel * (T-Cash) 911 TSELCASH

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Archive copy". Diarsip saka sing asli ing 2016-04-13. Dibukak ing 2016-08-04.{{cite web}}: CS1 maint: archived copy as title (link)
  2. "Archive copy". Diarsip saka sing asli ing 2014-04-08. Dibukak ing 2016-08-04.{{cite web}}: CS1 maint: archived copy as title (link)
  3. "Archive copy". Diarsip saka sing asli ing 2013-07-29. Dibukak ing 2016-08-04.{{cite web}}: CS1 maint: archived copy as title (link)
  4. "Archive copy". Diarsip saka sing asli ing 2016-07-03. Dibukak ing 2016-08-04.{{cite web}}: CS1 maint: archived copy as title (link)