Ètnografi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
text
A picture of the Izmir Ethnography Musiyum (İzmir Etnografya Müzesi).
text
Ethnography musiyum

Etnografi (Yunani ἔθνος ethnos = rakyat , γραφία graphia = tulisan, seratan) inggih punika strategi panelitian èlmiah ingkang sok diginakaken ing èlmu sosial, kaya ta antropologi sarta èlmu sosiologi[1], uga dikenal kondhang dadi péranganing èlmu sajarah ingkang nyinaoni babagab masarakat, kelompok ètnis lan formasi ètnis sanèsipun, etnogenesis, komposisi, perpindahan papan tinggal, karakteristik kesejahteraan sosial, uga budaya material kaliyan spiritual[2]

Etnografi kèrép diterapaké kanggo ngumpulna data empiris kang temané masarakat lan budaya manungsa. Pangumpulan data racaké di jupuk saka pangamatan partisipan, wawancara, kuesioner, dll. Ilmu iki anduwèni tujuan kanggo njelasake kahanan masarakat ingkang disinau (kaya ta kanggo njelasake sawijining manungsa, sijining ethnos) sangka karya tulisan.[3] ing ngèlmu biologi, jinis studi iki diarani "studi lapangan" utawa "laporan kasus", kerone minangka sinonim umum kanggo "étnografi".[4]

Etnograf kondhang[besut | besut sumber]

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Ethnology" at dictionary.com.
  2. ^ Сергей Александрович, Токарев (1978). Истоки этнографической науки (ing basa Russian). Наука. Diarsip saka sing asli ing 2003-05-19. 
  3. ^ Maynard, M. & Purvis, J. (1994). Researching women's loves from a feminist perspective. London: Taylor & Frances. p. 76
  4. ^ Boaz. N.T. & Wolfe, L.D. (1997). Biological anthropology. Published by International Institute for Human Evolutionary Research. Page 150.
  • Agar, Michael (1996) The Professional Stranger: An Informal Introduction to Ethnography. Academic Press.
  • Douglas, Mary and Baron Isherwood (1996) The World of Goods: Toward and Anthropology of Consumption. Routledge, London.
  • Erickson, Ken C. and Donald D. Stull (1997) Doing Team Ethnography: Warnings and Advice. Sage, Beverly Hills.
  • Fine, G. A. (1993). Ten lies of ethnography. Journal of Contemporary Ethnography, 22(3), p. 267-294.
  • Hymes, Dell. (1974). Foundations in sociolinguistics: An ethnographic approach.

Philadelphia: University of Pennsylvania Press.

  • Kottak, Conrad Phillip (2005) Window on Humanity: A Concise Introduction to General Anthropology, (pages 2–3, 16-17, 34-44). McGraw Hill, New York.
  • Miller, Daniel (1987) Material Culture and Mass Consumption. Blackwell, London.
  • Spradley, James P. (1979) The Ethnographic Interview. Wadsworth Group/Thomson Learning.
  • Salvador, Tony; Genevieve Bell; and Ken Anderson (1999) Design Ethnography. Design Management Journal.

Bahan pustaka[besut | besut sumber]

  • "On Ethnography" by Shirley Brice Heath & Brian Street, with Molly Mills.
  • The Interpretation of Cultures by Clifford Geertz.

Pranala njawi[besut | besut sumber]