Bronislaw Malinowski

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Bronisław Malinowski
Bronislawmalinowski.jpg
Lair Bronisław Kasper Malinowski
7 April 1884
Kraków, Polen
Pati 16 Mèi 1942(1942-05-16) (umur 58)
New Haven, Connecticut, Amérika Sarékat
Bangsa Polen
Alma mater PhD saka Jagiellonian University, Kimia Fisis ing Universitas Leipzig, PhD, Élmu Alam saka London School of Economics
Kondhang ing Bapak Antropologi Sosial
Karièr ngèlmiah
Institutions Universitas Yale, London School of Economics
Mahasiswa dhoktoral Edmund Leach, Audrey Richards
Mahasiswa dhoktoral liyané Raymond Firth
E. E. Evans-Pritchard
H. Powdermaker
Meyer Fortes
Fei Xiaotong
Mrabawani Émile Durkheim
Charles Gabriel Seligman
Edvard Westermarck
Kaprabawan Karl Polanyi

Bronislaw Malinowski (1884-1942) ya iku antropolog lan psikolog saka Polen. Malinowski nresnani ing antropologi sarana buku Frazer.[1] Dhèwèké lunga menyang Inggris kanggo sinau antropologi, manggon lan nyambut gawé ing kana. Dhèwéké miwiti kerja lapangan ing taun 1914-1918 ing Irian Wétan. Uga dhèwèké kerja lapangan ing daérah Mailu, Dobu, lan akhiré ing Trobriand. Sawisé bali menyang Inggris, Malinowski nulis karya-karya kang mbahas bab masarakat ing kapuloan iku. Salah siji kang kawentar dhéwé ing kalangan antropologi lan saliyané antropologi, ya iku Argonauts of the Western Pacific ing taun 1922.[1] Isi buku iki nggambarké sistem dedagangan antara dèrétan pulo ing kapuloan Pasifik kuwi. Sistem dedagangan mau basa ing basa kana diarani kula, kang dadi isi pokok sing buku Malinowski mau. Cara nulis étnografi kang dienggo Malinowski iku dadi cara anyar ing étnografi nalika iku.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Koentjaraningrat (1964). Tokoh-tokoh Antropologi. Jakarta: Penerbitan Universitas. kk. 60–61. 
  2. Gaillard, Gérald (2004). The Routledge Dictionary of Anthropologists. London: Routledge. k. 134. ISBN 0-203-49900-X.