Edward Sapir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Edward Sapir
Edward Sapir.jpg
Edward Sapir (about 1910)
Lair (1884-01-26)Januari 26, 1884
Lauenburg, Prussia (now Lębork, Poland)
Pati Fèbruari 4, 1939(1939-02-04) (umur 55)
New Haven, CT, United States
Warga nagara American
Alma mater Columbia University
Kondhang ing Classification of Native American languages
Sapir–Whorf hypothesis
Anthropological linguistics
Karièr ngèlmiah
Babagan Linguistics, Anthropology
Institutions University of Chicago
Canadian Museum of Civilization
Columbia University
Yale University
Juru pamrayogya dhoktoral Franz Boas
Mahasiswa dhoktoral Mary Haas-Morris Swadesh-Harry Hoijer-Stanley Newman

Edward Sapir ya iku tokoh linguistik lan antropologi.[1] Lair ing surya kaping 26 Januari 1884 lan kapundhut surya kaping 4 Fèbruari 1939.[2] Edward Sapir lair ing Lauenburg, Pomerania Kulon, utawa saiki ganti jeneng dadi kutha Lebork, Poland.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ answers.com:Britannica Concise Encyclopedia: Edward Sapir (diaksès tanggal 17 September 2012)
  2. ^ nap.edu:The National Academy Press Edward Sapir (diaksès tanggal 17 September 2012)
  3. ^ ruf.rice.edu:Biographical sketch of Edward Sapir (diaksès tanggal 17 September 2012)

Pranala njaba[besut | besut sumber]