Edward Sapir

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Edward Sapir
Edward Sapir (about 1910)
Edward Sapir (about 1910)
Miyos (1884-01-26)Januari 26, 1884
Lauenburg, Prussia (now Lębork, Poland)
Tilar donya Pébruari 4, 1939(1939-02-04) (umur 55)
New Haven, CT, United States
Warga negara American
Suku bangsa Jewish
Bidhang Linguistics, Anthropology
Lembaga University of Chicago
Canadian Museum of Civilization
Columbia University
Yale University
Lulusan saking Columbia University
Doktoral advisor Franz Boas
Doctoral students Mary Haas - Morris Swadesh - Harry Hoijer - Stanley Newman
Kaahlian Classification of Native American languages
Sapir–Whorf hypothesis
Anthropological linguistics

Edward Sapir ya iku tokoh linguistik lan antropologi.[1] Lair ing surya kaping 26 Januari 1884 lan kapundhut surya kaping 4 Februari 1939.[2] Edward Sapir lair ing Lauenburg, Pomerania Kulon, utawa saiki ganti jeneng dadi kutha Lebork, Poland.[3]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ answers.com:Britannica Concise Encyclopedia: Edward Sapir (diaksès tanggal 17 September 2012)
  2. ^ nap.edu:The National Academy Press Edward Sapir (diaksès tanggal 17 September 2012)
  3. ^ ruf.rice.edu:Biographical sketch of Edward Sapir (diaksès tanggal 17 September 2012)

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Edward_Sapir&oldid=1043001"