Franz Boas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Franz Boas
FranzBoas.jpg
Lair (1858-07-09)Juli 9, 1858
Minden,[1] Westphalia, Germany
Pati Cithakan:Death-date and age
New York
Wiyata Ph.D. in physics, University of Kiel (1881)
Pakaryan Anthropologist
Bojo Marie Krackowizer Boas (1861–1929)
Anak
  • Helene Boas Yampolsky (1888–1963)
  • Ernst Philip Boas (1891–1955)
  • Hedwig Boas (1893/94)
  • Gertrud Boas (1897–1924)
  • Henry Herbert Donaldson Boas (1899–1925)
  • Marie Franziska Boas (1902–1987)
Wong tuwa
  • Meier Boas (1823–1899),
  • Sophie Meyer Boas (1828–1916)
Tandha tangan
Franz Boas signature.svg

Franz Boas utawa luwih ditepungi minangka Father of American Anthropology utawa Bapak Antropologi Amérika,[1][2] iku lair ing Minden, Hannover Kulon, Jerman[3]. Boas kang duwé dhasar ngèlmu bumi nglakoni èkspédisi tunggal ing daérah sukubangsa Eskimo ing pasisir pulo Baffinland. Kasil èkspédisiné iku ditulis ing buku The Central Eskimo ing taun 1888[4]. Boas uga njabat minangka asistén ing Museum für Völkerkunde ing Berlin. Iku sebabé Boas luwih condong ing ngèlmu antropologi sanajan kalungguhan dosén ing Universitas Berlin masih dadi dosén ngèlmu bumi. Boas akèh nganaaké panalitèn sukubangsa Indian ing Kanada lan panalitèn liyané ing benua Amérika. Akhiré, Boas netep ing Amérika. Salah siji panemu saka Boas kang cukup wigati ya iku bab njalaran budaya iku nyebabké timbulé unsur-unsur anyar kang bakal ndhesak unsur-unsur lawas menyang pinggir sekubengé pusat ngembangan budaya iku. Dadi yèn arep nggoléki unsur-unsur kang kuna, unsur-unsur iku bisa dioléhi ing daérah pinggir lan duwé panyebaran kang amba[4].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b nndb.com:Franz Boas (diaksès tanggal 18 Sèptèmber 2012)
  2. ^ Gaillard, Gérald (2004). The Routledge Dictionary of Anthropologists. London: Routledge. k. 60. ISBN 0-203-49900-X. 
  3. ^ ruf.rice.edu:Biographical sketch of Franz Boas (diaksès tanggal 19 Sèptèmber 2012)
  4. ^ a b Koentjaraningrat (1964). Tokoh-tokoh Antropologi. Jakarta: Penerbitan Universitas. kk. 31–33.