Lila Abu-Lughod

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lila Abu-Lughod
Lair 1952
Bangsa USA
Alma mater Carleton College
Harvard University
Pakaryan Sarjana
Pawéh pakaryan Columbia University
Kondhang ing Anthropology, Women's and Gender Studies
Sana jaringan http://www.columbia.edu/cu/anthropology/fac-bios/abu-lughod/faculty.html

Lila Abu-Lughod ya iku etnografer wanita asal Champaign, Illinois, Amérikah Sarékat kalahiran 21 oktober 1952. Dhéwéké  miwiti kariré ing Wétan Tengah[1]. Lila duwé jasa ing kosép antropologi linguistic, antropologi émosi lan teori antropologi jènder. Lila duwé inovasi utawa panemuan ya iku ing penulisan Ètnografi lan téoritis kritis émosi, kagunan verbal, wanita, lan Wétan Tengah marang kajian utama praktik antropologi taun 1900an[1]. Pendhidhikan antropologiné diolèhaké saka Carleton College taun 1974, Universitas Harvard taun 1978 lan 1984 nganti olèh gelar Ph.D. Karya-karyané ing bab émosi ya iku Language and the Politic of Emotion, isiné tulisan-tulisan penting situasi antropologi émosi. Lila uga pernah ngelakoni kerja lapangan ing Awlad ‘Ali Bedouin, Mesir ing taun 1978 nganti 2001. Perkara-prakara kang diteliti iku Islam, jénder, kaséhatan lan budaya publik[2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Amit, Vered (ed.) (2005). BIOGRAPHICAL DICTIONARY OF SOCIAL AND CULTURAL ANTHROPOLOGY. London: Routledge. k. 3. ISBN 0-203-64459-X. 
  2. "Lila Abu-Lughod". Department of Anthropology, Columbia University.