Usus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Usus manungsa

Usus iku pérangan saka sistem pencernaan sing diwiti saka lambung nganti anus . Usus kapérang jroning rong bagéyan ya iku: usus cilikl lan usus gedhé (kolon). Usus cilik kapérang manèh dadi duodenum, jejunum, lan ileum, déné usus gedhé kapérang dadi cecum, kolon, lan rektum. [1] Sacara makroskopis, usus halus dipérang dadi duodenum, jejunum lan ileum sing sambung sinambung siji lan sijiné lan nduwèni struktur histologis amèh padha [1]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id) Geneser F. 1994. Buku Teks Histologi Jilid 2. Gunawijaya AF, penerjemah. Jakarta: Binarupa Aksara. Terjemahan saka: Textbook of Histology.
Sistem pancernan - sunting

Tutuk | Faring | Kerongkongan | Lambung | Pankreas | Kantung empedu | Ati | Usus alus (usus rolas driji, usus kosong, usus penyerepan) | Usus gedhé | Usus buntu | Umbai cacing | Rektum | Anus

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Usus&oldid=888079"