Prefektur Tottori

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta Prefektur Tottori
Prefektur Tottori
Prefektur Tottori
Basa Jepang: 鳥取県; Tottori-ken
{{{Rōmaji}}}
Lokasi Tottori ing peta Jepang (bageyan kang disorot)
Ibu kota Tottori
Wilayah Chugoku
Pulo Honshu
Gubernur Yoshihiro Katayama
Luas (peringkat) 3.507.19 km² (ke-41)
 - % perairan 0,7%
Penduduk  (1 Desember 2002)
 - Populasi 618.727 (ke-47)
 - Kepadatan 176 /km²
Distrik 5
Munisipalitas 19
ISO 3166-2 JP-31
Situs web www.pref.tottori.jp/
english/
Simbol prefektur
 - Bunga Bunga pohon Pir (Pyrus)
 - Pohon Daisenkyaraboku (T. cuspidata var. nana)
 - Burung Bebek Mandarin (Aix galericulata)
 - Ikan {{{Fish}}}
Lambang Prefektur Tottori
Lambang Prefektur Tottori
CithakanPembicaraanPortal Jepang
Guguk pasir Tottori

Prefektur Tottori (鳥取県 Tottori-ken?) inggih menika salah satunggaling prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing bagéyan lor-wétan wilayah Chugoku, mliginipun ing sisih wétan dhaérah San-in ing Pulo Honshu [1] [2]. Prefektur Tottori gadhah cacah penduduk ingkang paling sekedhik ing antawisipun sedaya prefektur ing Jepang. Ibukotanipun menika kutha Tottori ingkang rumiyinipun mekar saking kutha ing sakiwa tengenipun Astana Tottori. Produk tetanèn unggulan Prefektur Tottori inggih menika woh pir Nijisseiki ingkang kondhang ing Jepang amargi raosipun ingkang écho. Produk tetanèn sanèsipun menika woh pir jinis Kōsui, nagaimo, lokyo, godhong bawang lan semangka. Guguk pasir Tottori menika papan pariwisata ingkang kawéntar ing Prefektur Tottori.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Prefektur Tottori bageyan kilèn winatesan kalihan Prefektur Shimane, ing bagéyan wétan winatesan kalihan Prefektur Hyogo lajeng ing sisih kidul kalihan Prefektur Hiroshima, Prefektur Okayama, lan Prefektur Hyogo. Prefektur Tottori gadhah garis panté kalihan Laut Jepang (Laut Timur) sarta gadhah dhataran inggih ing dhaérah pagunungan Chugoku. WIlayah Prefektur Tottori menika dipunperang dados tigang bagéyan, dhaérah bagéyan kilèn kanthi pusta kutha Yonago lan kutha Sakaiminato, dhaérah bagéyan tengah kanthi pusat kutha Kurayoshi, lan dhaérah bagéyan wétan kanthi pusat kutha Tottori. prefektur Tottori kagungan dhaérah tetanèn ingkang wiyar wonten ing dhataran andhap Tottori, dhataran adnhap Kurayoshi lan dhataran andhap Yonago. Gunung Daisen (1.729 m) kalebet gunung paling inggil ing Prefektur Tottori, lajeng Gunung Hyōnosen (1.509,6 m) lan Gunung Nagi (1.255 m). Ilining toya lèpèn sedaya tumuju ing Laut Jepang, kutha Tottori ngliwati Lèpèn tenjin, lan kutha kutha Yonago dipunliwati déning Lèpèn Hino.


Pendidikan[sunting | sunting sumber]

Transportasi[sunting | sunting sumber]

Bandar udara[sunting | sunting sumber]

Jaringan sepur (kereta api)[sunting | sunting sumber]

JR-West[sunting | sunting sumber]

Chizu Express[sunting | sunting sumber]

Wakasa Railway[sunting | sunting sumber]

Kereta lokal ing distrik Yazu antawisipun kutha Yazu lan kutha Wakasa.

Budaya[sunting | sunting sumber]

Festival[sunting | sunting sumber]

Papan pariwisata[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id) Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 23 Februari 2013)
  2. ^ (id) Jepang, (dipunakses tanggal 23 Februari 2013)
  3. ^ (id) Petualangan di Jepang, (dipunakses tanggal 23 Februari 2013)

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prefektur_Tottori&oldid=836943"