Shinkansen

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Shinkansen seri E5
Shinkansen Seri 200~E4
Shinkansen seri N700
Shinkansen Seri 0~N700
JR Maglev MLX01

Shinkansen (新幹線, uga kerep disebut minangka kréta pélor) iku jalur Sepur cepet Jepang sing dioperasèkaké déning papat parusahan ing grup Japan Railways. Shinkansen minangka sarana utama kanggo angkutan antar kutha ing Jepang, saliyané montor mabur. Kacepetan paling dhuwur bisa ngancik 300 km/jam. Jeneng Shinkansen kerep dipigunakaké déning wong-wong ing sajabaning Jepang kanggo ngarujuk marang sepuré, nanging tembung iki jroning basa Jepang sejatiné ngarujuk marang jeneng jalur sepur kasebut.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Shinkansen&oldid=829928"