Maglev

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sepur Maglev ing Jerman

MagLev iku tembung cekakan saka Magnètically LEVitated trains sing tegesé sepur sing ngambang sacara magnètis. Kerep uga disebut sepur magnèt. Kaya kacetha ing jenengé, prinsip sepur iki yaiku manfaataké gaya angkat magnètik ing rèlé saéngga kaangkat sethithik mendhuwur, banjur gaya surung diasilaké déning motor indhuksi. Sepur iki bisa mlayu kanthi kacepetan nganti 650 km/jam (404 mpj) luwih cepet tinimbang sepur biasa. Sawetara negara sing wis migunakaké sepur jinis iki yaiku Jepang, Prancis, Amérika, lan Jerman.

Tèknologi[sunting | sunting sumber]

Ana telung jinis tèknologi maglev:


Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Maglev&oldid=830101"