Prahara Irene

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Prahara Irene
Prahara Kategori 3  (SSHS)
Citra satelit Prahara Irene

Citra satelit Prahara Irene
Kawangun 15 Agustus 2010
Ngilang 29 Agustus 2010
Angin
paling dhuwur
120 mpj (195 km/jam) (1 menit diterusaké)
Tekanan paling asor 942 mbar (hPa; 27.83 inHg)
Tiwas 54
Karusakan $10.1 billion (2010 Dollar AS)
Wilayah
sing kapengaruh
Antille Kecil, Puerto Rico, Republik Dominika, Haiti, Cuba, Kepulauan Turks dan Caicos, Bahama, Florida, South Carolina, North Carolina, Virginia, Maryland, Delaware, Pennsylvania, New Jersey, New York, Connecticut, Rhode Island, Quebec, Kanada Atlantik
Bagéyan saka
Musim Prahara Samudra Atlantik 2011

Prahara Irene inggih menika satunggalipun siklon tropis ageng ing Atlantik Lèr ingkang damel karisakan ingkang kathah ing Karibia.[1] Prahara Irene ing wewengkon Amérika sisih lèr sampun merjaya pati 44 tiyang.[2] Wekdal semanten ing kutha-kutha New England taksih mbudi daya ngadhepi banjir ageng, lan mayuta-yuta tiyang taksih gesang boten mawi aliran listrik.[2] Ananging ing Carnifonia Lèr ngantos Maine, tiyang-tiyang sampun sami semangat malih ngresiki papan panggénanipun piyambak-piyambak.[2] Wonten ing Kutha New York, sasampunipun kenging banjir ngantos ing sisih kiwa tengenipun gedhung inggil penyakar langit kados adhegan ing film, tiyang-tiyang ing mrika ugi sampun wiwit semangat anggénipun ngadhepi pagesangan malih.[2] Sanajan mekaten, kados ingkang dipunlapuraken déning Kantor Berita Associated Press nalika Selasa 30 Agustus 2011, ing negara bagian ing sisih lèr kados ing Vermont, Gubernuripun nglapuraken bilih prahara menika kalebet prahara paling awon sadangunipun satunggal abad kapengker.[2] Prahara Irene ugi sampun merjaya pati gangsal padunung ing Republik Dominika lan Haiti.[2] Presidhen Barack Obama ngendikaken, bilih betah wekdal supados saged mantun saking prahara menika.[2] Ing Carolina sisih lèr wonten sawetawis 1000 tiyang ingkang taksih manggén ing papan pangungsen.[2] Kanthi wekdal ingkang sesarengan, sawetawis gangsal yuta tiyang dèrèng saged ngraosaken mangfaat listrik amargi aliranipun risak.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)Hurricane Irene barrels toward US as Caribbean islands take stock of damage dipunundhuh tanggal 2 September 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i (id)Badai Irene Tewaskan 44 Orang dipunundhuh tanggal 2 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

(id) [http://www.boston.com/news/nation/articles/2011/08/2

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prahara_Irene&oldid=832583"