Panyakit

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Panyakit utawa penyakit kuwi sawijining kahanan abnormal saka awak utawa pikiran sing nyebabaké rasa ora nyaman, disfungsi marang wong sing kena akibaté. Kanggo nambani penyakit, wong-wong biasa konsultasi marang dokter.

Patologi iku pelajaran ngenani panyakit. Subyek gklasifikasi sistimatik ngenani panyakit diarani nosologi. Badan pangetahuan sing luwih pepak ngenani panyakit yakuwi èlmu kedhokteran.

Jinis penyakit[sunting | sunting sumber]

Panyakit nular[sunting | sunting sumber]

Panyakit sing disebabaké déning kuman sing njangkiti manungsa. Kuman bisa arupa virus, bakteri, amuba, utawa jamur.

Sawetara jinis panyakit sing nular:

Penyakit ora nular[sunting | sunting sumber]

Penyakit sing ora disebabaké déning kuman, ananging disebabaké déning anané problem fisiologis utawa metabolisme jaringan tubuh manungsa. Panyakit-panyakit kasebut contoné yakuwi; watuk, sariawan, lara weteng, lsp.

Panyakit Kronis[sunting | sunting sumber]

Panyakit sing lumangsung suwé banget. Sawetara panyakit kronis sing kerep nyebabaké pati antara lain:

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Panyakit&oldid=821592"