Mahmud Abbas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
محمود عباس
Mahmoud Abbas
Mahmud Abbas

Mangsa jabatan
15 Januari 2005 – 09 Januari 2009
Pejabat sadurungé Rauhi Fattouh (Interim)
Pengganti Marwan Barghouti

Lair 26 Maret 1935
22x20px|British Mandate of Palestine Safed, Mandat Britania atas Palestina
Kabangsan Arab Israel
Partai pulitik Fatah
Pasangan Amina

Mahmoud Abbas (Arab: محمود عباس) (lair ing Safet, 26 Maret 1935; umur 79 taun); limrahipun misuwur kanthi asma miturut kunya utawi nom de guerre Abu Mazen (ابو مازن) inggih menika Presiden kapilih ing Pemilu Presiden taun 2005 tumrap Otoritas Nasional Palestina (PNA: Palestinian National Authority) ing tanggal 9 Januari 2005.[1]

Mahmoud Abbas lair lan ageng ing Safet.[2] Sasampunipun lulus sekolah dhasar ing kutha menika, Abbas pindhah dhateng Suriah sasampunipun perang taun 1948.[2] Abbas nglajengaken sekolah menengah lan pawiyatan inggil ing kutha Damaskus. Sasampunipun tamat saking jurusan hukum ing Universitas Damaskus, panjenenganipun damel lembaga Palestina ingkang sepisanan ing taun 1954 ing Suriah.[2] Taun 1960-an, Abbas dados pegawe Departemen Pendidikan ing Qatar lan ing wekdal menika Abbas kekancanan kaliyan Yasser Arafat (1929-2004). Abbas dados anggota Majelis Nasional Palestina taun 1968 lan mimipin satunggalipun perundhingan boten resmi kaliyan Israel ing taun 1977.[2]

Abbas kaliyan Presiden Barack Obama ing the Oval Office

.

Wiwit taun 1983, Abbas dados anggota komite eksekutif Organisasi Pembebeasan Palestina(PLO) sarta mimpin komite nasional lan internasional ingkang konsentrasinipun ing sedaya bab organisasi non-pemerintah.[2] Abbas miwiti perundhingan rahasia kaliyan Israel ing taun 1989 kanthi pambiyantunipun Walanda.[2] Panjenenganipun tetep nglaksanakaken aktivitasipun perundhingan rahasia kaliyan Israel nalika lan sasampunipun Konferensi Madrid taun 1991.[2] Sasampunipun Konferensi Madrid, Abbas pinitados minangka koordinator urusan perundhingan.[2]



Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)Palestinian prime minister Abbas resigns dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f g h (en)PLO asks Mahmud Abbas to be acting president of "state of Palestine dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)


Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

(en)Open Directory Project - Mahmoud Abbas

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mahmud_Abbas&oldid=831192"